Take Away Show – Gyémánt Bálint

2015.06.29. 09:30, rerecorder

mono_gyb_ff_650.jpg

(X) Három kérdés, egy válaszoló: Gyémánt Bálint, a Bin-Jip gitárosa.

1. Mi mindent viszel magaddal mostanában egy átlagos fellépésre?
2. Az eszközeiddel gyalog megtett legnagyobb távolság vagy legextrémebb útvonal?
3. Repülőgép + hangszer. Mi a jó megoldás?

1. Az első számú gitárom egy 92-es Fender Strat Plus, melyben imádom a manapság nem túl népszerű Lace Sensor Gold hangszedőket. Többnyire Laboga kábeleket használok, a jel pedig ezeken az eszközökön szokott átfutni: Ernie Ball Volume Pedal, Digitech EX-7 Expression Pedal, TC Electronic Nova System, Strymon TimeLine, Strymon Mobius. Egyedül a Bin-Jip zenekarban laptopról szólalok meg a MainStage nevű program és egy Apogee GIO hangkártya segítségével. A stratocasteren kívül van még egy-egy Gibson Pat Martino Custom Shop, Musicman Silhouette, Godin Multiac Nylon SA és Godin Multiac Jazz gitárom is, mindegyik D’Addario húrokkal. Polytone Mini Brute és AER Domino 2 erősítőket használok. Azt, hogy melyik konfigurációval állok színpadra, mindig az adott alkalom és zenei környezet határozza meg.

2. Sosem számoltam a kilométereket, de jellemzően külföldön tettünk meg óriási távolságokat hangszerrel a kézben, sokszor tömegközlekedés igénybevételével. Tokióban csak a metróhálózat több száz kilométer, de például Indiában is elképesztő helyekre juthattam el a zene által. A hangszeremre mindig sikerült vigyázni, de a nehéz és kényelmetlen keménytok a kezeimet sosem kímélte.

3. Számomra a legjobb megoldást a MONO Vertigo tokja nyújtja: ez és a MONO Stick együtt teljes értékű személyi poggyász és biztos védelem a hangszeremnek is. A legjobb, hogy megfelel a légitársaságok által megszabott „puhatok” kategóriának is, viszont mégis maximális biztonságban tudhatom a hangszeremet.


a Bin-Jip önálló koncerten legközelebb július 3-án játszik az A38-on, Facebook-eseményoldal


(A cikk a MONO Hungary támogatásával készült – www.monocreators.hu.)

https://recorder.blog.hu/2015/06/29/take_away_show_gyemant_balint
Take Away Show – Gyémánt Bálint
süti beállítások módosítása