Premier! Hősök: Ha én lennék a főnök DNte remix (közr. Sub Bass Monster & Tkyd)

2015.06.16. 14:00, Frontrecorder

dntelive.jpg

Az ország egyik legnépszerűbb hiphop csapata, a veszprémi Hősök márciusban adta ki legújabb albumát, a Raplife-ot, melynek a Sub Bass Monster és Tkyd vendégrapjeivel felvett Ha én lennék a főnök című dalához a kiváló futurebeat-producer, DNte készített egy nagyon főnök remixet. Premier!

A reggae-s alapú, rockos svungú dalból DNte az eredeti lüktetését és fílingjét megtartó, morajló basszusú verziót csavart ki. "A remixnél törekedtem arra, hogy az eredeti hangulatból is maradjon, viszont az én személyiségem is érvényesülni tudjon oly módon, hogy egy izgalmas és mégis könnyedebb dal legyen, ami nem esik a klisék csapdájába" - mondja. "A Ha én lennék a főnők mondanivalója közel áll hozzám. Tetszik, ahogy játszik az út/cél kérdéskörével, hogy vannak benne a mostani korunkra/élethelyzetünkre jellemző negatív dolgok, és mégis pozitív kicsengése van a dalnak, de nem az az ezo bullshit." DNte remixe pedig a Hősöknek tetszését nyerte el, így kommentálták: "A lassú, bólogatós alap érdekessége, hogy ilyen kis BPM-számú zenére nem nagyon rappeltünk még, de mindenképp szerettünk volna ebben is újítani. DNte remixének hangzása új köntöst ad a nótának: a vonagló ritmus köré fülledt hangképek vannak fűzve. Az izgalmas új hangzás remélhetőleg nem csak a vájfülüeknek lesz csemege. Köszönjük a közös munkát ezúton is."

DNte egyébként saját bevallása szerint szereti a szövegcentrikus műfajokat, a magyar hiphop alakulását is folyamatosan nyomon követi, így tervben vannak nála a mostanihoz hasonló együttműködések a közeljövőben. A producer a nyáron további remixekkel jelentkezik (a Hősök előtt, áprilisban a Magashegyi Underground egy dalát értelmezte újra), majd ősszel hozza ki a lemezét, rajta pár meglepetés közreműködővel. 

Most viszont jöjjön a friss Hősök-remixe:

https://recorder.blog.hu/2015/06/16/premier_hosok_ha_en_lennek_a_fonok_dnte_remix_kozr_sub_bass_monster_tkyd
Premier! Hősök: Ha én lennék a főnök DNte remix (közr. Sub Bass Monster & Tkyd)
süti beállítások módosítása