Harcolj a fogyasztói társadalom ellen Sex Pistols bankkártyákkal!

2015.06.10. 21:55, subrecorder

sex-pistols-credit-cards-2015-billboard-650.jpg

Mától kezdve a Virgin Money három, a Sex Pistols logójával ellátott új bankkártyát helyez forgalomba. Punkok arcán világszerte jelenik meg most egy magányos könnycsepp.

A Virgin Money pénzügyi szolgáltató céget Richard Branson indította 1995-ben, az az üzletember, aki korábban a Virgin Records lemezkiadónak is volt a feje, ráadásul pont akkor, amikor 1977-ben leigazolták a Sex Pistols-t. Minden bizonnyal az ő ötlete volt a legendás punkzenekar albumborítóival díszített bankkártyák piacra dobása, sok embernél kicsapva a biztosítékot ezzel. A sajtóanyagok pedig csak rontanak a helyzeten az olyan mondatokkal, mint hogy "itt az ideje egy kis lázadást tenni a zsebedbe", vagy amikor Michael Greene, a Virgin kártyákért felelős igazgatója azt nyilatkozza: "Ezeknek a kártyáknak a piacra dobásával a Virgin különbözőségét szeretnénk ünnepelni. A Sex Pistols megváltoztatta azt, ahogyan bizonyos dolgokról gondolkodunk - pont úgy, ahogy mi most felrázzuk a brit bankrendszert." Tehát akkor ezt lenne punkbankolás? Egyébként háromféle kártyát lehet választani, kettőn a Never Mind The Bollocks... borítójának változatai, a harmadikon pedig az Anarchy In The UK kislemez artworkje látható.


AZ ÚJ BANKKÁRTYÁD MELLÉ ESETLEG EGY INSTANT PUNKCSOMAG?

Emlékezetes, hogy  az egykori Johnny Rotten, vagyis John Lydon néhány éve azzal hüledeztette a rajongóit, hogy egy vajreklámban szerepelt. Akkor elég könnyedén megmagyarázta a dolgot: "Mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy segítsem a brit gazdaságot." Most is ez lenne a háttérben? Lydon szerint amúgy a Sex Pistols tagjai már túl kövérek ahhoz, hogy újra összeálljanak, de a Public Image Ltd.zenekarával szeptemberben meg fog jelentetni egy friss albumot, szám szerint a tizediket. A lemez címe What The World Needs Now…, az első single pedig augusztus 21-én érkezik.


Anarchia!

https://recorder.blog.hu/2015/06/10/harcolj_a_fogyasztoi_tarsadalom_ellen_sex_pistols_bankkartyakkal
Harcolj a fogyasztói társadalom ellen Sex Pistols bankkártyákkal!
süti beállítások módosítása