Hogy rosszul kezdődjön a napod: már kapható az angoloknál az instant punkcsomag

2014.07.19. 11:10, subrecorder

punk.jpg

Az Etsy nevű "izé és szirszar" boltban (tudjátok: bajszos bögre, baglyos nyaklánc és társaik) fedezték fel nemrég ezt a csodálatos indulási csomagot. Mindössze 51 fontért akár Te is punk lehetsz és még csak belemerülnöd sem kell semmilyen unalmas stílustörténeti, neadjisten zeneelméleti kutatásba. Ezt megveszed, magadra applikálod és kész. 

Na jó, mindannyian voltunk fiatalok, e sorok írójának is vett az édesanyja 13 évesen Exploited-pulóvert. Később bementünk a város legmenőbb fekete cuccokat értékesítő boltjába, ahol a kedves eladó hölgy segített kiválasztani egy System Of A Down-pólót, meg egy Minor Threat-felvarrót. "Ebben nem is vagy nagyon durva arc, de azért még true." - mondta. Persze halvány fogalmam sem volt, mit jelent az, hogy "true" (pláne: trve), de nagyon menőn hangzott, szóval persze, hogy megvettük.

Az útkereső, egy csoportba beilleszkedni vágyó fiatalok vásárlóerejét nem szabad alábecsülni és jó negyven éve nem is teszik ezt a márkák. A punk miért maradna ki ebből? Bármennyire is felháborodott az egész sajtó, ettől most sem fog meghalni a műfaj, ahogy még soha nem kellett eltemetni a hiphopot és az elektronikus zenét sem néhány tejfölösszájú fiatal miatt.

Mondjuk a termék leírása tényleg elég komoly: "Láttál mostanában punkokat a környéken, megtetszett, ahogy kinéznek és csatlakoznál ehhez az őrült stílushoz? Mostantól megteheted, ebben a csomagban minden benne van ahhoz, hogy a punkok ne hívjanak pózernek! Tartalmaz:

  • csizma, 77 kicsi szöggel
  • fém díszgombos öv
  • karkötő szorítóval
  • Totalitär- és The Varukers-felvarrók
  • Meglepi!


PLUSZ: egy lista menő bandákról, akiket muszáj ismerned, hogy kellően ízléstelen legyél. Már punk vagy? Sebaj, ezzel a csomaggal felfrissítheted már meglévő stílusodat.
"

Jó, így visszaolvasva mégiscsak szomorú ez az egész. 

 

 

Címkék: punk
https://recorder.blog.hu/2014/07/19/hogy_rosszul_kezdodjon_a_napod_mar_kaphato_az_angoloknal_az_instant_punkcsomag
Hogy rosszul kezdődjön a napod: már kapható az angoloknál az instant punkcsomag
süti beállítások módosítása