Dalpremier! Kerekes Band: Alfonso Muskedunder (Todd Terje-feldolgozás)

2015.05.26. 19:00, rerecorder

kb_alfonso_muskedunder.jpg

Na, ilyet sem hallott még a világ: a norvég diszkócsászár, Todd Terje moldvai stílusú népzenére átültetve! A Kerekes Band nem tud leállni: a Middlemist Red-es Nóvé Somával közös szuper folkpszichedélia (amihez klip is készült) vagy éppen zenétlenített videó után most egy tényleg egészen különleges feldolgozással jelentkeznek.

A tavalyi év egyik legjobban fogadott albumát készítette el a norvég diszkóproducer, Todd Terje (It's Album Time címmel, ami arra is utalt, hogy a már egy évtizede aktív előadónak igazán időszerű volt nagylemezzel is debütálnia), a kiváló lemezt a Recorder is beválasztotta az év legjobbjai közé. Terje áprilisban jelentette meg az album Alfonso Muskedunder című dalának videóját, az animációs klipet a lemezborítóit is rajzoló Benedik Kantelborn készítette. A Kerekes Band most ennek a fúvosdús szerzeménynek szülte meg az őrületes feldolgozását, sőt még Terje vizuális stílusában magukat is megrajzoltatták Madarász Gergely képzőművésszel. Fehér Viktor, a Kerekes Band dobosa mesélt nekünk minderről: "Todd Terje régi kedvenc producerem. Két éve a Waiting for the Sunshine című dalunk kapcsán egy remixszel is felkerestük, de aztán a menedzsmentnél elakadt a dolog. Viszont tavaly, amikor kijött az It's Album Time című lemeze, feltűnt, hogy az egyik dal 7/8-os ritmusban van, ami megegyezik a moldvai kecskés tánc ritmusával. Amikor még táncházaztunk, mindig a kecskés volt a kedvencünk a páratlan ritmus és a kavargó dallamok miatt. Rögtön körbeírtam a srácoknak, hogy dolgozzuk fel, írjuk át egy kicsit. Így született meg ez a jazzes, etnós átirat, amire akár még táncolni is lehet." 


a Kerekes Band legközelebb május 29-én, pénteken játszik a Kobuci Kertben ott erre is lehet majd táncolni, Facebook-eseményoldal


és akkor a moldvai pszichedelik-nudisco, avagy Todd Terje a Kerekes Bandtől: 


és még egyszer az eredeti: 

https://recorder.blog.hu/2015/05/26/dalpremier_kerekes_band_alfonso_muskedunder_todd_terje-feldolgozas
Dalpremier! Kerekes Band: Alfonso Muskedunder (Todd Terje-feldolgozás)
süti beállítások módosítása