Süsd ki az agyad a Yelle új videójával!

2015.05.22. 12:01, Frontrecorder

yelle_1.jpg

Az egy évtizede működő francia elektropop zenekar, a Yelle tavaly októberben jelentette meg harmadik albumát Complètement Fou címmel, és bizony a legfrissebb klip tényleg teljesen lökött, a kilencvenes évek vicces internetes animációit idézi meg.

A névadó énekesnő Yelle (Julie Budet) és a zenefelelős GrandMarnier (Jean-François Perrier) formációja egyike volt a MySpace-en feltűnt zenekaroknak 2005-ben. Az akkor még trióban (a producer Tepr-rel kiegészülve) működő formáció az akkor nekilóduló franciaelektró-hullámmal lett nemzetközileg ismert, bár zenéjük mindig inkább a pop felé húzott. A Yelle, khm, jellegzetességét a különféle hatások - a hatvanas évekből a yé-yé, a hetvenesekből a diszkó, a nyolcvanasokból a new wave/cold wave/sintipop, a kilencvenesekből a dance pop, a kétezresekből az éppen aktuális elektronikus tánczenei hangzások - játékos könnyedséggel való vegyítése adja, na meg a humorral átitatott francia nyelvű szövegek.

A YELLE ZENEI HATÁSAIT AZ ÉNEKESNŐJÉVEL FEJTETTÜK VISSZA.

Röviden: a Yelle az az elmúlt tíz év egyik legszórakoztatóbb, sőt, legcukibb francia popzenekara (naná, hiszen a nevük a You Enjoy Life anagrammájából jön), amit még most is jóval kevesebben ismernek, mint amennyien szeretnék őket, ha tudnának róluk. Talán pont a rajongótáboruk kiszélesítését célozták meg a tavalyi harmadik albumukkal, amelyben minden addiginál rádióbarátabb popdalformákba csomagolták zenei elképzeléseiket, és ebben ennek a műfajnak a jelenlegi atyamestere, Dr Luke volt a mentoruk producerként. A lemez jó kritikákat kapott és lendített is egyet a Yelle népszerűségén, elsősorban Amerikában, úgyhogy lehet még ütni ezt a vasat - és ha ilyen klipeket eredményez, mint ami a Ba$$in című csípőkörzésre biztató azonnal fülbemászó dalhoz készült, akkor kell is. Az angol feliratos videó olyan, mintha egy mashupot néznénk a kilencvenes évek végén az interneten terjedő buggyant számjtógépes animációkból: egy citrom, egy teli söröspohár és egy bankjegy bolondozik a zenekar tagjaival, akik közül az énekesnő konkrétan hozza a Dancing Baby-t. Totál dilis fless!

Címkék: yelle
https://recorder.blog.hu/2015/05/22/susd_ki_az_agyad_a_yelle_uj_videojaval
Süsd ki az agyad a Yelle új videójával!
süti beállítások módosítása