Little Boots dolgozó nő lett

2015.05.07. 10:01, subrecorder

little-boots.jpg

A nyár közepén, július 10-én jelenik meg a Budapesten többször is járt Little Boots harmadik stúdiólemeze, mely a Working Girl címet kapta. Ha pedig tele lesz olyan édes dalokkal, mint az első single, egészen biztosan megkönnyíti majd a meleg elviselését.

Little Boots, vagyis Victoria Hesketh első és második lemezének megjelenése közt négy évet várt, ezt az időt most megfelezi, a Working Girl alig két év után érkezik a blackpooli elektropop énekesnőtől. Ráadásul tavaly decemberben kaptunk már tőle egy kedvcsináló EP-t, a Business Pleasure-t, melyről akkor azt írtuk, hogy az eddigi legmagabiztosabb anyaga, egy olyan előadóé, aki pontosan tisztában van a képességeivel és azzal, hogy mit szeretne közvetíteni a zenéjével. Olyan producerek segítették akkor ebben, mint Com TruiseChris Carmouche és Jas Shaw (a Simian Mobile Disco egyik fele), rajtuk kívül bedolgozott az albumra Jeppe Laursen és Grades is. Ha pedig a magabiztosságot emlegettünk, akkor ebből még nagyobb adagot kapunk, Hesketh így nyilatkozott az anyagról: "az albumot a kezdetektől a jelenlegi állapotig tartó utam inspirálta. Most ott vagyok, hogy gyakorlatilag a saját egyszemélyes vállalatom vezetője vagyok és egy lemezkiadót is irányítok. Érdekesnek gondoltam az emberek fejében a dolgozó nő kifejezéshez társított asszociációkat kifordítani, ezért is választottam ezt a címet."

Boots tehát a lehető legjobb emberekkel vette körül magát művészi ambícióinak kibontásához, főleg az első kislemezdalnál, a Better In The Morningnál lőtt a céltábla közepére, ezen az alternatív pop modern nagymestere, Ariel Rechtshaid dolgozott. A számból kettejük kollaborációjának köszönhetően egyszerre árad a nosztalgia egy behatárolhatatlan kor felé, valamint szól 2015-be illőnek is. A Better In The Morning egyébként a lemez záró dala lesz és Hesketh állítása szerint stílszerűen az egyéjszakás kalanddal végződő buli utáni reggeli "walk of shame"-ről szól. Bár minden másnapos hazabotorkálás ilyen vidám lenne!

Címkék: little boots
https://recorder.blog.hu/2015/05/07/little_boots-bol_dolgozo_no_lett
Little Boots dolgozó nő lett
süti beállítások módosítása