Amis fiatalok szippantják fel a nagyfatert a Death From Above 1979 új klipjében

2015.04.29. 20:04, subrecorder

death_from.jpg

A Death From Above 1979 tavaly megjelent visszatérő albumának legfrissebb kislemezdalához készült videó témája a tinédzserkori beérési folyamat - csak éppen egy különleges zárt közösség fiatal tagjainak szemszögéből.

Azt mondani az amis közösségre, hogy hagyományőrzők volnának, elég gyenge kifejezés. A főleg az Egyesült Államokban népszerű konzervatív keresztény kommunákban élők elutasítják a modern kor szinte összes technikai vívmányát, csak ló húzta kocsikkal járnak, a külvilággal való kapcsolatot pedig próbálják minimálisra venni. Van azonban egy rövid időszak, amit rumspringának neveznek, amikor az általában 14-16 éves fiatal elhagyhatja a közösséget, vehet autót, megtapasztalhatja a külvilág örömeit/bűnösségét, majd választhat, hogy visszatér az amisokhoz és megkeresztelkedik, vagy kilép közülük, ilyenkor azonban szinte minden kapcsolatot megszüntetnek vele a kommuna tagjai.

A dancerock duó Death From Above 1979 Virgins című dalához készült klipje ezt a rumspringa korszakot dolgozza fel, persze rátesz egy-két lapáttal: amis fiatalok buliznak kőkeményen, megismerkednek a szexszel és szívószállal felszippantják az őseik porait egy urnából (?). Nem különböznek ilyenkor egy átlagos tizenévestől, mind mások teste, mind a sajátjuk egy megfejteni való rejtély számukra. A klipben tanúi lehetünk egy illegál csűrpartinak, ahol egy srác birokra kel egy székkel (természetesen), valamint vad szemnyalást és tehénfejést is láthatunk közelről.

VAN ENNÉL DURVÁBB IS: 18 ÉVEN ALULIAKNAK NEM AJÁNLOTT VIDEOKLIPEK GYŰJTEMÉNYE ITT!

Maga a zenekar így nyilatkozott a kisfilmről: "A videót a dal szövege ihlette, ami az ártatlanságról és a nagykorúvá válásról szól. Arról a nagyon bizonytalan időszakról, amikor a szexualitás még egy félelmetes, de vonzó dolog." A Virgins klipjét Eva Michon, a DFA1979 duó egyik tagjának felesége rendezte.


A Death From Above 1979 friss klipje:

https://recorder.blog.hu/2015/04/29/amis_fiatalok_szippantjak_fel_a_nagyfatert_a_death_from_above_1979_uj_klipjeben
Amis fiatalok szippantják fel a nagyfatert a Death From Above 1979 új klipjében
süti beállítások módosítása