Rekordszámú jelentkező az őszi, budapesti World Music Expo-ra

2015.04.22. 18:04, rerecorder

tribu_baharu_by_jacob_crawfurd.jpg

Mint arról már többször is írtunk, idén ősszel Budapesten zajlik majd a legkomolyabb nemzetközi világzenei esemény, a World Music Expo. A közelmúltban lezárult a jelentkezés időszaka, rekordszámú, több mint 1000 előadó nyújtott be pályázatot a világ öt földrészéről. A magyar pályázók száma meghaladja a hetvenet, ami büszkeséggel tölti el a szervezőket, hiszen a budapesti rendezvény fő célja éppen a térség zenéjének előtérbe helyezése.

womex_2014_trade_fair_details_by_yannis_psathas.jpg„A 2015-ös év több szempontból is különlegesnek ígérkezik a WOMEX-ek történetében. Október 21.és 25 között hazánk a Kelet-európai országok közül elsőként rendezi meg a világzene elsőszámú nemzetközi eseményét, amely vásár, világzenei fesztivál, konferencia, és zenei dokumentumfilmek fesztiválja. A WOMEX keretében rangos díjat adnak át az Év Kiadójának és az Év Szakmai Kiválóságának, továbbá Életműdíjjal is kitüntetnek egy előadóművészt.

Régiós különlegességként a szervezők idén egy hiánypótló helyszínnel, a Duna színpaddal is kiegészítik a koncerthelyszínek sorát. A Duna színpadon a Közép- és Kelet-európai térségből kilenc világzenei előadó kap kiemelt fellépési lehetőséget. „A régióból ennyi előadó egyszerre még sosem élhetett a rivaldafénnyel, ez jóval túlszárnyalja a várakozásainkat, és így nagyobb figyelem vetülhet Magyarországra is” – mondta Weyer Balázs, az eseményt szervező Hangvető programigazgatója.


A RECORDER VILÁGZENEI SOROZATÁT, A VILÁGRECORDERT A PROGRAMIGAZGATÓ JEGYZI.

at_the_showcases_womex_14_by_jacob_crawfurd.jpgA rendezvény nappali helyszíne a Bálna, ahol a háromnapos esemény során szakmai vásárt, konferenciákat, valamint különböző tematikus zenei programokat tartanak. Az idei évben is közel 280 standon állítanak ki lemezkiadók, fesztiválok és koncerthelyszínek képviselői, ügynökségek, menedzserirodák, nemzeti zenei exportirodák, rádiósok, tévések, filmesek, hangszerkészítők a világ több mint 50 országából.

A budapesti WOMEX esti hivatalos koncert helyszíne a MüPa, ahol a fesztivál három napja alatt öt színpadon, helyszínenként naponta három koncertet – úgynevezett showcase-t hallgathatnak meg a világzenei szakma képviselői, valamint a műfaj iránt érdeklődők. Több mint 320 fellépő művész a világ mindegy félszáz országának világzenei kultúráját képviseli majd a színpadokon.

Az A38 Hajón a WOMEX ideje alatt a hétvégen éjjel világzenei tematikájú dj-szettek hallgathatnak a szakma mellett az érdeklődők.”

Címkék: weyer balázs womex
https://recorder.blog.hu/2015/04/22/rekordszamu_jelentkezo_az_oszi_budapesti_world_music_expo-ra
Rekordszámú jelentkező az őszi, budapesti World Music Expo-ra
süti beállítások módosítása