Dalpremier! Stas & Skrude & Hataah: Rhino

2015.04.19. 18:00, Frontrecorder

rhinoartwork.jpg

Jól sikerült kollaborációkra mindig vevők vagyunk, ahogyan a friss hangzásokra is, így most örömmel mutatjuk be Stas, Skrude és Hataah Rhino című közös trekkjét - ilyen, amikor a hazai elektronikus tánczene legújabb producer-generációjának három kiváló képviselője egy földbe döngölő középtempós törzsi bangerbe dolgozza össze saját zenei világát.

Stas fő csapásiránya a minimalista-futurisztikus global bass (de van egy szintipop formációja is Zanzingerrel, emellett nemrég indította útjára urbánus gettótánczenei szólóprojektjét MRBL néven), Hataah a kemény dzsungeltánczenék – a jungle terrorként emlegetett hangzás - itthoni élharcosa, Skrude pedig bummbasztikus future beats / trap beatekben jeleskedik. Mindhárman vidékről származnak (Pécs, Győr, Székesfehérvár), egy kiadó (a Stas által vitt Babylon Records) kötelékébe tartoznak és dolgoztak is már együtt különböző párosításokban, van tehát köztük elég kapocs, csak a megfelelő alkalom kérdése volt, hogy egyesítsék erőiket. "Már régóta agyaltunk azon, hogy csináljunk egy közös számot, nagy rajongói vagyunk egymás zenéinek, de sajnos egészen márciusig kellett várni ahhoz, hogy mindhárman egy légtérbe legyünk egy számítógéppel” – meséli Skrude. „Ahhoz képest, hogy mindhárman más zenei stílusokkal foglalkozunk, ez nem akadályozott minket, hanem pont ellenkezőleg, egymás ötleteire építettünk és alakítottuk, kiegészítettük, variáltuk azokat – gyakorlatilag pillanatok alatt meglett a Rhino két fő témája. Ami külön nagy öröm, hogy mindegyikünk zenéinek a jellegzetességei felismerhetők benne, legyen szó Stas torzított vokáljairól, Hataah iszonyat törzsi dobjairól, vagy az én ide-oda csúszó szintijeimről.”

A három producer együttműködéséből született nehézsúlyú moombahton szám címe nem véletlenül  Rhino, tényleg olyan, mintha egy hatalmas, felbőszült rinocérosz dübörögne felénk feltartóztathatatlanul – csakhogy ebben az esetben nem bánjuk, hogy átgázoljon rajtunk.

https://recorder.blog.hu/2015/04/19/dalpremier_stas_skrude_hataah_rhino
Dalpremier! Stas & Skrude & Hataah: Rhino
süti beállítások módosítása