Premier! kiddo: kiddo2 EP

2015.04.08. 12:00, Frontrecorder

kiddo2_foto1.jpg

A jelenlegi formájában 2013 novembere óta működő kiddo zenekar tavaly februárban hozta ki első cím nélküli négyszámos EP-jét (melyekről két dal, a Tornádó és a Köszönöm a Rakétát! klipje nálunk debütált), majd tavaly októberben előrukkoltak egy újabb klipes dallal (Hozzátok el!), most pedig itt a kettes számot viselő EP-jük, rajta három friss szerzeménnyel.

A négytagú budapesti zenekar tavaly év végén lezárta zenei kalandozásainak első fejezetét és az új anyaggal a szándékaik szerint továbblépnek. "A kiddo2 munkálatai idén januárjában kezdődtek el, miután eldöntöttük, hogy szeretnénk egy olyan izgalmas zenei irányba elmenni, ami túlmutat az együttes első, sokszor felemás megoldásokkal övezett korszakán" - meséli Persely Tamás énekes. "Ekkortájt 5-6 olyan dal állt a rendelkezésünkre, amit koncerteken már játszottunk, viszont még nem rögzítettünk. Ebből választottuk ki azt a hármat, amit mindannyian érdemesnek tartottuk arra, hogy felvegyük." Az EP-re szánt dalokat a Bródy Stúdióban vettek fel, a hangmérnökük a Zagar és a Carbonfools albumain is dolgozó Puha Szabolcs volt. "Szabival már jól bejáratott a munkakapcsolatunk, hiszen az első kiddo EP-ről két számot (Tornádó, Glória) szintén vele vettünk fel. Amellett, hogy részünkről nagyra becsült zenekarokkal dolgozik együtt, olyan kreatív alkotási folyamat vele a stúdiózás, amiből nagyon sokat lehet tanulni" - árulja el a frontember. 

Az új dalok kiforrott, egységes és tiszta hangzást mutatnak, a két fő összetevő, a new wave-ből merítő szintis indiepop és az alternatív rock-örökséget továbbvivő gitárzene aránya picit utóbbi felé mozdult el, a szövegek pedig koncepcionálisan a továbblépés témájával foglalkoznak. A három dalhoz ugyancsak Persely Tamás fűz rövid háttérismertetőt:

20 csapás

"Az együttes titkos kedvence, és az EP legizgalmasabb felvétele, tele lihegéssel, zakatoló basszussal és slide gitárral. A dalszöveg megírásában nagyban inspirált egy jó ismerősöm története, aki egy szakítást követően a csapásokat egyenként számolva minden reggel leúszott 3000 métert azért, hogy felejthessen. Egy 30 méteres medencében 20 csapásra volt szüksége ahhoz, hogy átérjen a túlpartra. Így jött ki a refrénben hallható 100-szor 20 csapás."

Nem hiszem

"Erősen önéletrajzi ihletésű szám, és az egyetlen kiddo-dalszöveg, amit még Rátkai Mártonnak (a zenekar gitáros-billentyűse - a szerk.) is sikerült megjegyeznie. Hiszünk ebben a dalban, mert úgy gondoljuk, sikerült benne zeneileg megfognunk azt az érzelmi feloldozást, amit a továbblépés adhat."

Mantra

"Hivatalos betétdala annak a melankolikus nyárnak, ahol örökké tartanak a naplementék, és a hűsítő szellőnek köszönhetően senki sem izzad be a hawaii ing gallérja alá. Nekünk ez a dal az időkapszula vissza a legendás 80-as évekbe."

A kiddo április 9-én a Toldiban ingyenes koncerten mutatja be élőben a második EP-jét (Facebook-esemény), amely alább meghallgatható:

https://recorder.blog.hu/2015/04/08/premier_kiddo_kiddo2_ep
Premier! kiddo: kiddo2 EP
süti beállítások módosítása