Elindult JAY Z luxus streamingszolgáltatója, a Tidal

2015.03.30. 12:43, subrecorder

tidal-970-80.jpg

Tegnap több nagy nevű előadó és zenekar, például Kanye West, Rihanna, Beyoncé, Nicki Minaj, a Coldplay, valamint Jack White is egy türkiz színű négyzetre változtatta a profilképét az általa használt szociális hálón JAY Z frissen elindult streaming szolgáltatását támogatandó. A Tidal CD minőségű lejátszást ígér és a Spotify babérjaira törne.

JAY Z januárban vette meg 56 millió dollárért a svéd Aspiro nevű céget, amelynek mindkét terméke egy-egy magas lejátszási minőséget biztosító streaming szolgáltató volt, név szerint a WiMP és a Tidal. Ezek közül, úgy tűnik, az utóbbi lett a rapper kiválasztottja, ez indult most el újra március 30-án reggel. A Tidalnek előadói támogatásért nem kell a szomszédba mennie, olyanok állnak ki mellette, mint Kanye West, Beyoncé, Jack White (A Third Man Records adta ki nemrég JAY Z legutóbbi lemezét vinylen), de Taylor Swift katalógusa is csak itt elérhető. A Tidal a legtöbb streaming szolgáltatóval ellentétben nem nyújt ingyenes, reklámokkal zsúfolt csomagot, ellenben két verzióban is be lehet rá fizetni. Havi 9.99 dollárért a többiektől megszokott 320 kbps minőséget kapjuk, míg ha 19.99-et fizetünk be, akkor CD minőségű 1440 kbps-en hallgathatjuk az elérhető 25 millió dalt. Ehhez jönnek még a szokásos playlistek és offline letöltési lehetőség, amiben a Tidal még a konkurenciához képest pluszt nyújt, az a zenei sajtóból integrált cikkek applikációban történő olvasása és a Shazamhoz hasonló számfelismerő program.


JAY Z MINDIG IS ÉREZTE, HOGY MI A BIZNISZ.

De hogy pontosan ki is ez a konkurencia? Maga JAY Z is úgy nyilatkozott, hogy a világvezető Spotify-t kívánják megszorítani, de ez ingyenes csomag nyújtása nélkül elég idealisztikus gondolatnak tűnik. Havi 20 dollár ugyan még mindig nem rengeteg pénz, ha azt nézzük, hogy mi mindent nyújt a Tidal, de a Spotify negyedennyiért majdnem ugyanazt tudja és sokkal régebb óta is működik. Kiderül, hogy mennyire fognak rákapni az emberek az amúgy telített streaming piacon az új szolgáltatásra, a kezelői felület mindenesetre szép stílusosnak, letisztultnak tűnik és egy bizonyos réteget, az audiofileket egészen biztosan megfogja majd a magas hanghűség ígérete. Ma 17:00-kor lesz egyébként egy hatalmas indítóbuli New Yorkban, ahol JAY Z még egy nagy meglepetés bejelentésre készül a Tidallal kapcsolatban, de addig is a program letölthető az iOS-re és Androidra is.


A Tidal bemutató videója:

Címkék: zeneipar jay z tidal
https://recorder.blog.hu/2015/03/30/elindult_jay_z_luxus_streaming-szolgaltatoja_a_tidal
Elindult JAY Z luxus streamingszolgáltatója, a Tidal
süti beállítások módosítása