Dev Hynes és Neneh Cherry közös dalában mindenki egyenlő

2015.03.14. 23:38, subrecorder

neneh.jpg

Szinte lehetetlen felsorolni mindazon előadókat, akikkel Devonté Hynes, vagy ismertebb művésznevén Blood Orange az utóbbi években együtt dolgozott. Ehhez a könyvvastagságú listához csatlakozott most a karrierjének másodvirágzását élő Neneh Cherry:  kettejük közös dala és az ahhoz készült videó a transzneműek elfogadásáról szól.

Szép csendben lett a 2010-es évek egyik legkeresettebb producere Devonté Hynes, akinek szofisztipop hangzását sokan keresik a zenei világ bal oldalán. Tarsolyában mára ugyanúgy megtalálhatók a bejáratott nagy nevek (Jessie Ware, Kylie Minogue, Solange) és a feltörekvő tehetségek (Tinashe) is, munkatempójából pedig nem éppen arra lehet következtetni, hogy visszavesz a sebességből a következő években. Lassan pont itt az ideje egy új szólólemezének is (legutóbb 2013-ban hallhattunk tőle ilyet), amíg viszont erre várunk, tökéletes előételek az olyan dalok, mint például friss kollaborációja a 90-es évek után tavaly friss albummal visszatérő, azon downtempo elektronikával kacérkodó Neneh Cherry-vel. A He She Me kettejük legjobb tulajdonságait olvasztja egybe, Hynes popérzékenysége Cherry tágas hangjával és kísérletezésre való hajlamával párosul.

Magát a dalt a Selfridges nevű angol áruházlánc felkérésére szerezték a gender egyenlőség propagálásaként, ehhez kapcsolódik az Alex Turvey és Kathryn Ferguson által rendezett igéző videó is. Az egysnittes felvétel egy igen bonyolult, sok transznemű szereplőt felvonultató tánckoreográfia sejtelmes fényekben való bemutatása. Nagyszerűen illik egymáshoz zene és klip, maga Hynes is úgy fogalmazott, hogy a két médium együtt adja át a közvetíteni kívánt üzenetet teljes egészében. "Ez a dal azért jött a legjobbkor, mert pont most kapnak nagyobb figyelmet az olyan, igen fontos témák, mint a nemváltoztatás és -kettős neműség" - mondta Hynes a projektről.


Devonté Hynes és Neneh Cherry közös dala, a He She Me:

https://recorder.blog.hu/2015/03/14/devonte_hynes_es_neneh_cherry_kozos_dalaban_mindenki_egyenlo
Dev Hynes és Neneh Cherry közös dalában mindenki egyenlő
süti beállítások módosítása