Dalpremier! Explicit Delight ft. Pinkink: Get Ready To Fly

2015.03.08. 19:00, rerecorder

eee.jpg

A magyar zenei életben mostanában szép számmal akadnak örvendetes fejlemények (meg persze kevésbé örvendetesek is, de azokkal most nem foglalkozunk), és ezek döntő része alulról építkező kezdeményezés, mint például az Explicit Delight és Pinkink közös száma is, amely a Miskolc-Eger tengely mentén született. Ja és hogy miért örvendetes? Mert például a Passedhez hasonlóan ez is egy teljesen naprakész, figyelemre méltó dal - egy elektrosoulos szerzemény. 

Az Explicit Delight Cseh Gergő „Csegi”-t, a Pinkink pedig Hargitai Fannit takarja, akik azt mondják közös munkájukról, hogy „zenei ízlésünkben vannak kapcsolódási pontok, de alkotás szintjén már különböző irányokban mozgolódunk”. Szerencsére ez a szám megszületett, igaz elég régóta készült:„a dal elődje egy még ének nélküli Explicit Delight „szösszenet” volt. Miután Fanni megírta rá a dalszöveget, illetve az ének szekciót – kb. három éve –, végül 2013 decemberében kezdtük el a stúdiófelvételeket a miskolci HangArt Stúdióban, Károly Tomi szerves közreműködésével. Csegi és Tomi gondolta újra a dalt, már az énekre alapozva. Tominak köszönhetjük a dal hangszerelését, továbbá a keverését is. Maga a szám sokáig készült, és sokáig pihent – ám reméljük, nem hiába."

A közös daluk stílusát „összetört szívű electropop”-ként meghatározó páros tagjai nagy lelkesedéssel sorolják hatásaikat. Cseginek Frederic Robinson, Enter Shikari, The Underachievers, Joey Bada$$, Snarky Puppy, Robert Glasper Experiment, Rone, Bonobo, Delphic, James Holden, Morcheeba, Shayna Steele, Taylor McFerrin.Fanninak a Mayberian Sanskülotts, Marika Hackman, The Smiths, The Do, Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band, Mount Kimbie, Bonobo, Radiohead, Micachu & The Shapes, Ifwe jelent inspirációt. Már ezekből a névsorokból is kitűnik, hogy mennyire jó, ha aktuális dolgokkal képben levő előadók készítenek zenét, hiszen a Get Ready To Fly című szám – mégha tavaly év vége óta készen is van – teljesen aktuális megszólalású, AlunaGeorge-ot, Bankst is megidéző, modern r&b-s elemekkel tűzdelt elektropop.

És hogy mik a két előadó további tervei? Explicit Delightígy nyilatkozik erről: „számos variáció felmerül a tervekkel kapcsolatban. A nyár vége felé szeretnék befejezni egy EP-t, ami 4-5 számot tartalmazna. Műfaj szempontjából az electronica lesz a főbb vonal, de szeretnék több stílust kipróbálni és megszólaltatni. Ha minden a terv szerint halad, talán egy-egy klipet is sikerül hozzáadni a dalokhoz, de ez nyilván még a jövő zenéje.” Pinkink pedig így: „egyelőre nincs tervben következő közös szám, de biztosan lesz még rá példa, hogy együtt rakunk össze valamit. Én Egerben szoktam még alkalomadtán a Popméter egyesülettel vendég dj-ként zenélni, olyankor az elektronikusabb, táncolósabb, deep house-os vonalat és a könnyed electroindie-t viszem, főbb kedvenceim dj-ként The Magician, Eats Everything, SBTRKT stb. Nem titkolt vágyam, hogy egyszer együtt dolgozhassak Tövisházi Ambrussal – nagy tisztelője vagyok a zenéjének és a stílusának is.”

akkor hallgassunk meg egy jó számot, Explicit Delight ft. Pinkink - Get Ready To Fly - a dalhoz egy lyric video is készült: 

https://recorder.blog.hu/2015/03/08/dalpremier_explicit_delight_ft_pinkink_get_ready_to_fly
Dalpremier! Explicit Delight ft. Pinkink: Get Ready To Fly
süti beállítások módosítása