Albumpremier! Minimyst: Hard Water

2015.03.04. 15:30, Frontrecorder

minimyst_2.jpg

A 2014-ben feltűnt énekes-dalszerző-producer Minimyst (Mészáros István) első EP-jének (Loyal) tavaly szeptemberben nálunk volt a premierje, szerettük is a hatszámos anyagot, ezért most újra meghallgatásra ajánljuk, de ezúttal három új dallal (köztük egy Jónás Vera-duettel) kiegészülve - íme, a Hard Water című bemutatkozó albuma!

A szárnypróbálgatós, hobbizenélős korszakát tavaly komolyra fordító és zenei elképzeléseit egy szintipopos, downtempós, angolul éneklős projektbe csatornázó Minimyst a debütáló EP-je óta összerakta az élő zenekarát - Szabó Bálint (Sonar) - gitár, Benedek Tamás (neo, Drum & Dj, mr2 Szimfonik) - dob, Nagy Ferenc aka GoPlastic - billentyűk, programozás, Benedetti Péter - basszusgitár -, illetve leszerződött a Launching Gagarin Records kiadóhoz egy albumra. Ez lett a ma megjelenő Hard Water, amely tulajdonképpen a Loyal EP hat dala három új szerzeménnyel megtoldva. Ezek Minimsyst elmondása szerint nem töltelékszámnak, hanem "önálló karakteres slágereknek" készültek, és "a szerelemről, szakításról, magányról, újrakezdésről és szabadságról szólnak". Jöjjön tehát az így összeállt és kerek albummá szerkesztett kilenc felvétel, a lejátszó alatt pedig Minimyst rövid dalmagyarázatai olvashatók.

Better Times

"A Better Times új dalként debütál, ez már az egyedüllét pozitívabb aspektusát mutatja be."

Hard Water

"A másik új dal, a Hard Water kapcsán, bár nem duettnek készült, Jonás Vera  jutott eszembe, hogy milyen jó lenne együtt énekelni. Ez az álom megvalósult és szerintem nagyon jól sikerült. Vera stílusához képest igen poppos, de mégis, hangjával markánsan képviseli saját stílusjegyeit. A Hard Waterben egy pár jelenik meg egy ágyban, mely mint egy csónak csordogál az éjszakában, a közös sorsot szimbolizálva. Az ágy egyébként az élet fontos, sorsfordító eseményeinek helyszíne: születés, halál, szerelem, betegség... Aztán, elromlanak a dolgok, a dal arról szól, hogy néha el kell engedni egymást."

Birdhouse

"A Hodosi Enikő vendéghangjával készült Birdhouse - mint az a klippremier kapcsán megjelent -, egy szerelemből történő kizuhanást jelenit meg, ahogy egy madár kiesik egy madárházból."

Loyal

"Egy képzelt földrengést jelenit meg - a bajban mik azok az érzések és értékek, amik felerősödnek."

Answer

"A harmadik új dal, ami az EP-n még nem volt hallható a közönséggel való viszonyról és a zenélés morális kérdéseiről szól, avagy pokolra kell-e annak menni, aki dudás akar lenni."

Call

"A Call szerelemből született és hirtelen hullott az ölembe - igaz történet."

Bleeding Out

"Ez a dal egy éjszakai kiruccanásról szól, és az önkeresésről."

Gobelin

"Egy örök barátság története, és a József Attila iránti rajongásé. A dalszöveget ajándékba kaptam, kicsit át lett írva a refrén, de ez a legszebb."

Losing Time

"A Losing Time, egy régi barátom hitvallása az életről, ebből készült egy outro. Talán a művészi kiszolgáltatottságról ad némi ízelítőt, bármennyire patetikusan hangzik is."

A Minimyst zenekari felállása március 14-én debütál a G3 Rendezvényközpontban, a koncerten (Facebook-esemény) a lemez vendégénekesnői, Hodosi Enikő (Manoya) és Jónás Vera is közreműködnek, illetve fellépnek saját zenekaraikkal.

https://recorder.blog.hu/2015/03/04/albumpremier_minimyst_hard_water
Albumpremier! Minimyst: Hard Water
süti beállítások módosítása