Albumpremier! DJ Bootsie: In Solem Verti

2015.03.02. 13:20, rerecorder

bootsie_1_foto_dobos_tamas.jpg

DJ Bootsie Az Árral Szemben nevű legendás kilencvenes évekbeli magyar hiphopformáció után Yonderboi és Zagar dj-pultjaiból kinőve hozta létre saját szólóprodukcióját. Első lemeze (The Silent Partner, 2004) a downtempo legjobb hazai alkotásai közé tartozik, a második album (Holidays In The Shade, 2009) viszont már a nagynevű BBE kiadónál jött ki, akárcsak az In Solem Verti című egészen friss – és az eddigi legszemélyesebb – harmadik. Premier!

1425274987_in-solem-verti-dj-bootsie.jpgDJ Bootsie több mint öt éve adta ki legutóbbi albumát, a frisset viszont már tavaly felvezette a Rokka című, korábbi Bootsie-hangzástól bátran elrugaszkodó mókás klipdallal, valamint ősszel már a teljes lemezanyagot bemutatta élőben is, sőt idén februárban még egy különleges dokumentumfilm, a BUÉK - Egy közös film Magyarországról zenéjét is közzétette. Most viszont elérkezett az idő a harmadik Bootsie-stúdiólemez megjelentetésére, ami az előzőhöz hasonlóan a nagynevű BBE-nél jelent meg, először csak digitálisan, de érkezik majd a dupla vinyl is. Át is adjuk a szót Bootsie-nak, meséljen az In Solem Verti (a cím jelentése: Nappá válni, végleg kialakulni)  születéséről:

„A lemezt 2010-ben kezdtem el megírni, a nagy része egy-két év alatt el is készült. A Forgiven, a River és a Rokka című számok voltak az utolsó darabok, amelyek 2013-ban születtek, ezekkel lett teljes a lemez. Az egész anyag több mint egy éve kész van, egyedül a megjelentetése volt kissé nehézkes, mert a kiadó háromszor is elhalasztotta azt, de végül, most március 2-án hivatalosan is kijött. A változatos hangulatok, dinamikák a szokott és új elemekkel, mindössze ennyi vezetett a lemez készítésekor engem és akkor, amikor kiválasztottam, véglegesítettem a lemezre kerülő darabokat. Két számban vannak társszerzőim is, a Sometimes I Oftenben Kovács Gergely, aki a DJ Bootsie zenekarokból és a Sooeri & Poolekből lehet ismerős. Valamint a River Of Rosesban Ligeti György volt az alkotótársam. Amikor ennek a dalnak készítettem az alapját, egyből beugrott a dallam, aztán arról Gyuri és az, hogy milyen érdekes lenne a hangja ebben a zenei közegben. A BBE nagyon szereti a lemezt, a Holiday In The Shade után ezt is kiadta, és nagy büszkeség J Dilla, Pete Rock, Jazzy Jeff, Will.i.am anyagait megjelentető céghez tartozni. A tartalom a régi, a forma új!”

Hogy mi még amiben különleges a friss lemez és milyen tervei vannak Bootsie-nak? Erre is válaszolt: „A népzenei ihletés ezúttal is megjelenik az anyagon, ami „tipikusan magyar” mondanivaló és a szöveg, a miénk, csak mi értjük, de talán más is átérezheti. Az albumot Deutsch Gábor Anorganikkal kevertük és ő is maszterelete, akárcsak az előzőeket is. Április végén fog megjelenni a következő klip, a Rise Of The Seven című számhoz. És lesznek természetesen koncertek is, például Pécsett, a Budapest Parkban és aztán majd számos fesztiválon.”

és akkor a nagyszerű In Solem Verti című lemez: 


az albumhoz készült friss video, a Ligeti Györggyel közös River Of Roses


az album klipes teasere: 


ez pedig ízelítő, hogy milyen élőben a produkció: 


nyitófotó:
Dobos Tamás


DJ Bootsie-Facebook

https://recorder.blog.hu/2015/03/02/albumpremier_dj_bootsie_in_solem_verti
Albumpremier! DJ Bootsie: In Solem Verti
süti beállítások módosítása