DJ Bootsie most szombaton élőben mutatja be jövőre megjelenő visszatérő albumát

2014.11.25. 12:51, Frontrecorder

djbootsie.jpg

(X) A lemezjátszók és hangminták első számú hazai megfejtője, DJ Bootsie november 29-én este a Trafóban mutatja be öt év kihagyás után megjelenő új albumát, ami csak 2015 februárjában fog a boltokba kerülni. Az In Solem Verti teljes anyaga és a korábbi lemezek korszakalkotó dalai vibrálnak majd a nagyteremben, Lázár Tibor, Vázsonyi János, Kerekes István és Ligeti György közreműködésével.

In Solem Verti – azaz nappá válni, végleg kialakulni – szól az új album címe, ami az eddigi legszemélyesebb Bootsie-album lesz. Új alapokra helyezi az eddigi hangfestmények irányát, miközben a Bootsie-tól jól ismert összetettséggel dolgozik. Az In Solem Verti egy minimalistább, szellősebb és elektronikusabb világ, több szintivel és beattel, újszerű szerkezetben. Az új irány technósabb és visszafogottabb, de olyan pezsgő nyersesség hatja át, ami a legfinomabb zenei élményt nyújtja. Alaposan kimunkált és minőségi a végeredmény, a komoly befogadói elmélyülés elkerülhetetlen. A november 29-ei exkluzív lemezhallgatós esten része lehet a közönség annak a különleges élménynek, amit a február 16-án megjelenő új album ad majd.

Bootsie (Solymosi Vilmos) korábban együtt dolgozott Yonderboi-jal, Zagarral, zenei alapokat szállított a Firma zenekar számára, a 90-es években megalapította az Árral Szemben zenekart. Önálló lemeze először 2004-ben jelent meg, amivel tarolt, nem csupán a hazai, de a nemzetközi szcénában is. Ennek folyományaként bukkantak fel dalai a CSI Helyszínelők című tévésorozatban, DJ Cam egyik mixlemezén, valamint a Mercedes Mix Tapen is. Azóta több más terület projektjeiben is közreműködött DJ-ként és zeneszerzőként: ő szerezte például Rófusz Ferenc 2011-es Ticket című filmjének zenéjét, a Magyar Állami Operaház felkérésére Erkel Hunyadi László tételét dolgozta át, és a nagy sikeren felbuzdulva Wagner Istenek Alkonyának és Rajna kincsének részleteit is feldolgozta. 2012-13-ban a Gombold újra! – Divat a magyar című divat- és designshow teljes zenei arculatát álmodta meg és írta meg dalait.

Eleinte egyedül, majd trióval lépett fel, az utóbbi években viszont kétféle zenekari kíséret társul mellé: a szaxofon, dob, gitár, billentyű és lemezjátszó felállású kvartett, valamint a hegedűvel és fúvósokkal is operáló akusztikus big band. Előbbi a hagyományosabb, hiphopot és dzsesszt előtérbe helyező forma, míg az utóbbi a film- és a népzenei elemekre is nagy hangsúlyt fektet.

A november 29-i koncerten Kerek István és Ligeti György vendégszereplésével jutunk katartikus zenei élményhez; az In Solem Verti segítségével a közönség megérkezhet DJ Bootsie új, kifinomult világába.

Zenészek:

Dj Bootsie - programozás, scratch, effektek
Lázár Tibor – dob
Vázsonyi János – szaxofon

Vendégek:

Kerek István – hegedű
Ligeti György – ének

VJ:

Kemuri

Facebook-eseményoldal


A lemezt felvezető Rokka című szám, a klipjének itt nálunk volt a premierje: 


Fotó: Dobos Tamás

Címkék: trafó dj bootsie
https://recorder.blog.hu/2014/11/25/dj_bootsie_most_szombaton_eloben_mutatja_be_jovore_megjeleno_visszatero_albumat
DJ Bootsie most szombaton élőben mutatja be jövőre megjelenő visszatérő albumát
süti beállítások módosítása