Dalpremier! mïus: Tomorrow

2015.02.27. 11:00, rerecorder

mius.jpg

A mïus működése eddigi három alatt éve alatt két nagylemezt jelentetett meg, ám a zenekar 2015-ben új tervekkel, új felállással és ősszel új nagylemezzel jelentkezik. A duó utolsó közös száma a most először hallható Tomorrow, utolsó közös koncertje pedig a március 4-i Lamb előtt való fellépés lesz.

_dsc0812-1.jpgAz Álmos Gergő által alapított zenekar a Behind The Line című első lemezével az elektronikus és akusztikus zenét igyekezett összeházasítani, a Tessellation című 2014-es második anyag pedig amellett, hogy Horányi Júlia éneke központi szerepet kapott a lemezen, sokkal inkább letért az elektronika felé, mint elődje. A zenekar telt házas lemezbemutatót tartott a GMK-ban majd a 2014-ben a Toldi moziban (az erről készült közösségi videoklip itt látható), és felléptek az A38-on, az Akváriumban, a Balaton Soundon és a Trafóban is.

2014-ben Juli elindult az X-Faktorban, ahol Little G Weevil mentoráltjaként 2. helyezést ért el. A mius ennek ellenére nem szűnik meg, hanem Álmos Gergő szólóprojektjeként, vendégénekesekkel és vendégzenészekkel él tovább. Gergő a miust egy nyitott és kreatív fórumnak álmodta meg, ahol a művészek közösen dolgozhatnak az általa létrehozott, Budapesten ritkaságszámba menő alkotóműhelyben.


A MIUS NÁLUNK LEGUTÓBB BEMUTATOTT DALÁBAN MÁR KÖZREMŰKÖDÖTT EGY VENDÉGÉNEKES.

Az új, Tomorrow című dal már új stílusokkal és a mius számokban eddig nem hallott hangulatokkal játszik, de egyben a lezárása is a duóként működő korszaknak, mivel ez Juli és Gergő utolsó közös száma. A páros pozitív hangnemben, jövőbe tekintve fejezi be, mint azt Gergő is mondja: „A szám a holnapról szól: az ismeretlen jövőről és az általa keltett bizonytalanságot enyhítő reményről. Valamint hogy néha tudni kel elengedni dolgokat és beengedni újakat az életünkbe.”

A duó búcsúkoncertjét a március 4-i Lamb koncert előtt adja az Akváriumban, Facebook-eseményoldal

tomorrow_screenshot_city.jpg

A dalhoz klip is készül, ezt Varsics Péter és Szőke Dániel forgatja, és áprilisban jelenik majd meg (a mostani videó hangulata már ennek a klipnek a teasere).

a Tomorrow című remek búcsúszám: 


https://www.facebook.com/miusband

fotó: Fekete Csaba

Címkék: premier dalpremier mius
https://recorder.blog.hu/2015/02/27/dalpremier_mius_tomorrow
Dalpremier! mïus: Tomorrow
süti beállítások módosítása