Róisín Murphy horgászni ment? Csak visszatérő dala címében.

2015.02.17. 11:18, subrecorder

roisin-murphy-5_1_2014.jpg

Az ír diszkókirálynő/stílusikon Róisín Murphy nyolc év után idén végre megjelenteti régóta várt harmadik szólólemezét. A Hairless Toys május 11-én érkezik, az első dal, a Gone Fishing pedig itt és most meg is hallgatható.

A Moloko volt énekesnője 2005-ben és 2007-ben jelentette meg két eddigi lemezét saját neve alatt, azóta pedig viszonylagos csend honolt körülötte. Ez főleg amiatt volt, hogy időközben két gyermeke is született, illetve Olaszországba költözött családjával, nem pedig annak, hogy kiábrándult volna a zenei életből. Sőt, nyilatkozatai alapján eléggé hiányzott neki, amikor csak ideje engedte, itt-ott besűrített magának néhány közreműködést, énekesnői szolgáltatásaira pedig az igény mindig nagy maradt, köszönhetően jellegzetes hangjának és erőteljes megjelenésének. Egyszer csak aztán elkezdtek szivárogni a kislemezek, és mindenki joggal hihette, hogy nemsokára egy új album is a kezeink közé kerülhet. Murphy tavaly biztosította is rajongóit, hogy nem kell már sokáig várniuk, sőt, lehet, hogy két lemezt fog kiadni, annyi felvétele gyűlt össze az évek során. Hogy megkönnyítse a várakozást, megjelentetett egy olasz táncdalfeldolgozásokat tartalmazó EP-t is. Ennek az EP-nek aztán elég sokáig ki kellett tartania, ugyanis a Hairless Toys című harmadik nagylemez hivatalos bejelentése egészen tegnapig nem történt meg. Most viszont már a pontos megjelenési dátumot is tudjuk, valamint hallgatható az első dal, ami alapján az énekesnő nem sokat veszített a lendületéből.


ARRÓL A BIZONYOS OLASZ FELDOLGOZÁSLEMEZRŐL ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEN.

Murphy így nyilatkozott a Gone Fishing című számról: "Ezt a dalt akkor írtam, mikor megnéztem a Paris Is Burning című dokumentumfilmet és elolvastam mellé egy cikket, amiben arról volt szó, hogy house zene kialakulását milyen mértékben segítette a New York-i fekete és meleg kultúra. Nagyon meghatott ez a film. Kitaszítottakról szól, akik egy saját, biztonságos teret hoztak maguknak létre a 80-as években. A kultúrájuk egy kihívó válasz volt az elítélésükre, ezeknek a gyerekeknek a képzelőereje és bátorsága számomra lélegzetelállító. A Gone Fishing ennek a történetnek a Broadway musical-verziója. Saját világunk kialakítása, új, választott családunk megtalálása a zene és a kultúra által - olyan témák ezek, melyeket többször elővettem a Hairless Toys készítése során." A Gone Fishing (a kifejezésnek egyébként semmi köze a horgászathoz, álmodozó, a valóságtól elkalandozó személyekre használják) a 8 számos album nyitó tétele lesz, kezdésnek viszont elég furcsa, egészen az utolsó harmadáig inkább csak folydogál, a diszkó és funk alapokra építkező dalnak kell néhány perc, míg magára talál és eléri a tetőpontját, hogy aztán egy zajos szintikáosz után visszazuhanjon önmagába. A Hairless Toys május 11-én jelenik meg, a Play It Again Sam gondozásában.


Róisín Murphy friss dala, a Gone Fishing:

Címkék: róisín murphy
https://recorder.blog.hu/2015/02/17/roisin_murphy_horgaszni_ment_csak_visszatero_dala_cimeben
Róisín Murphy horgászni ment? Csak visszatérő dala címében.
süti beállítások módosítása