Beck és Aphex Twin is az idei Grammy-díjasok között

2015.02.09. 12:02, subrecorder

image_5.jpg

A konzervatívnak, de legjobb esetben is középutasnak számító Grammyn évről évre egyre kevesebb meglepetés születik és ez a legtöbb kategóriában idén is így volt, viszont talán a legkiemeltebb díjat, az év albumáért járó gramofonszobrot ezúttal nem várt fordulattal Beck és a Morning Phase vitte el, többek közt Beyoncé és Sam Smith elől. De talán még Becknél is nagyobb kakukktojásként Aphex Twin ugyancsak nyert egy Grammyt.

Ahogy tavaly márciusban írt profilunk címe is mondja az előadóról, Beck most már igazán "winner baby", övé lett az év legjobb albumáért járó Grammy-díj az 57. átadón. A Morning Phase-en az énekes-dalszerző teljesen kiteljesedett, megérdemelten nyerte meg a kategóriáját. A díjat egyébként Prince adta át neki, a következő felvezető szöveggel: "Albumok. Emlékszik még valaki rájuk? Az albumok - akárcsak a könyvek és a fekete életek - még mindig számítanak." Az alternatív album díját az Arcade Fire, Jack White, az Alt-J és a Cage The Elephant elől St. Vincent happolta el, szintén megérdemelten. "Reggel hétkor kaptam egy SMS-t anyukámtól, hogy nyertem. Egy jó zuhannyal ünnepeltem." - mondta Annie Clark. A Dance/Electronic-ra finomított kategóriacsoportból a legjobb elektronikus albumnak járó Grammyt Aphex Twin SYRO-ja kapta, a legjobb tánczenei felvétel díját pedig a Clean Bandit a Rather Be-ért.


A TAVALYI DÍJÁTADÓRÓL ITT ÍRTUNK.

Az este legnagyobb nyertese amúgy Sam Smith volt, aki négy díjjal gazdagodott, többek közt övé lett az Év Dala, az Év Felvétele, az Év Vokális Popalbuma és ő lett a legjobb felfedezett is. Jack White a Legjobb Rock (Lazaretto)-, Beyoncé a Legjobb R&B (Drunk In Love)-, Kendrick Lamar a Legjobb Rap (i)-, a Tenacious D pedig a Legjobb Metál Előadásért (The Last In Line) nyert szobrocskát. Az év producerea svéd slágercézár Max Martin lett (Ariana Grande, Katy Perry, Taylor Swift), a legjobb videó díja pedig Pharrellé a Happy-ért. A nyertesek teljes listája itt olvasható. Elégedettek vagyunk az eredménnyel? Kinek kellett volna nyernie? Kit kellett volna jelölni? Számít egyáltalán a Grammy?


Az első kislemezes dal Beck tavalyi albumáról:


Sam Smith és a Stay With Me:


St. Vincent nyertes lemezéről:


Aphex Twin albumának "slágere":


Kendrick Lamar Grammy-nyertes dala:

https://recorder.blog.hu/2015/02/09/beck_es_aphex_twin_is_az_idei_grammy-dijasok_kozott
Beck és Aphex Twin is az idei Grammy-díjasok között
süti beállítások módosítása