Heti programajánló: február 3-9.

2015.02.02. 20:20, subrecorder

jwanderson-id-02-640x480.jpg

Az év első heti programajánlójába rögtön sikerült jó kis neveket összegyűjtenünk, még úgy is, hogy Fink fellépése már teltházas. Lesz metál, zajmetál, techno és sor kerül 2015 első recorderes eseményére is.

Február 4. Szerda

Negyed évszázadot kellett rájuk várni, de az Earth végre ellátogat hazánkba, és ennél jobbkor nem is kaphatnánk el őket. Alig két héttel Mark Lanegan előtt az ő kedvelt közreműködői is az A38-on!

Earth, Black Spirituals, Don McGreevy & Rogier Smal Duo

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3500 / 4200 Ft

Facebook esemény

Dylan Carlson folyamatosan változó tagságú kollektívája, az Earth a mai napig szállítja a jobbnál jobb lemezeket, és még újítani is mernek 25 év után. Legfrissebb tavalyi albumukon, a Primitive And Deadly-n 1996 után újra több dalban tűnik fel vendégvokalista, mégpedig nem más, mint Mark Lanegan, akinek sivatagi orgánuma tökéletesen illik a zenekar kies, minimalista stílusához. Új hallgatóknak tökéletes az ismerkedésre ez a lemez, aztán sorban jöhetnek a klasszikus, keményebb megszólalású anyagok. Élőben az Earth-diszkográfia teljes spektrumán mozog majd Carlson minden bizonnyal, így érdemes ezeket is megsasolni a koncert előtt. Megéri!


Február 5. Csütörtök

A 2015-ös év első Recorder presents eseménye egyben az idei első lapszám, a REC029 lapmegjelenési bulija is lesz és persze egy szuper koncert, amelyen a torontói Trust lép fel, az ugyanis nemcsak lemezen élőben is elsőrangú (bárki tanúsíthatja, aki velünk együtt látta már).

TR/ST, Polar Dear

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés:19:00

Belépő: elővételben: 3200 / 3900 Ft

Facebook-eseményoldal

Grimes, a Crystal Castles vagy a Purity Ring mellett a kanadai elektropop-színtér különleges előadója Robert Alfons is, aki már négy éve indította az egyre nagyobb közönségsikereket elérő TR/ST (Trust) nevű produkcióját. A kezdetben még az Austra-dobos Maya Postepskit is a kötelékeiben tudó, az elektronikát inkább sötétebb, morózusabb módon tolmácsoló projekt nagyobb akadály nélkül járta ki a független zene szamárlétráját a Sacred Bones kiadónál megjelent anyagoktól kezdve a SXSW fesztiválon való fellépésekig, hogy aztán 2014-es második, Joyland című darkwave-et, szintipopot és EDM-et magába sűrítő munkájával már egy minden ízében kiforrott egyszemélyes alakulatként döngölje földbe kalapácsszerű ritmusaival hallgatóit. Előtte itt mutatja majd be friss EP-jét a Polar Dear, amelyről szintén nem érdemes lemaradni.


Február 6. Péntek

Egyre több fiatal német producer fedezi fel magának és építi be zenéjébe az ország krautrock örökségét, ilyen Gilles Aiken, vagyis Edward is.

Edward

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 1200 Ft

Facebook esemény

Edward zenéjét, legalábbis frissebb anyagait nem lehet csak úgy a háttérben, mosás mellett hallgatni. Folyamatos figyelmet igényelnek a trackek, cserébe az általuk okozott élmény is messze az Into A Better Future című tavalyi albumán a legnagyobb. Pont úgy, mint az általa oly nagyra tartott Neu! és Can lemezeken. Aiken nagy példaképe Conny Plank a krautrock mestere, ő pedig jó tanítvány volt, hiszen nem csak egyszerűen lemásolta az előd stílusát, hanem sikerült integrálnia saját zenéjébe, még a telített berlini elektronikus zenei piacon is újat mutatva. A Resident Advisor oda és vissza van tőle (Edward kiadója, a Giegling lett az év legjobbja és a lemezét is szerették), ha pedig elmész ebbe a buliba, te leszel a következő.


Február 7. Szombat

A kétezres évek rombuszarcú angol dancepop-dívája férjével közös dj-szettjében mutatja meg, hogy még mindig képes gyilkosságot előidézni a tánctéren

Sophie Ellis-Bextor

Helyszín: Kasino

Kezdés: 23:00

Belépő: 2000 / 3000 Ft

Facebook esemény

Sophie Ellis-Bextor a 90-es években úgy kezdte, mint akkoriban mindenki más: indie zenekart alakított, majd annak feloszlása után szólókarrierbe kezdett. Ez már jóval sikeresebb lett, mint a Theaudience névre hallgató előző projektje, Read My Lips című debütáló anyagát 2 millió példányban értékesítették. Ezt még négy, nu-discoval átitatott elektropop dalgyűjtemény követte, legutóbb pont tavaly. Hozzánk különleges produkcióval érkezik, férjével a The Feelingben basszusgitározó Richard Jones-szal közös DJ-szettet játszik majd saját dalaiból és persze egyéb ráznivaló szerzeményekből. Elbűvölő és sikkes dalokat válogat tehát egy elbűvölő és sikkes énekesnő – így még biztosan nem ráztad a Groovejetre!


Február 8. Vasárnap

DJ Shadow és Cut Chemist Afrika Bambaataa lemezgyűjteményéből játszik egy szettet – lehet ennél történelmibb egy hiphop-buli?

DJ Shadow & Cut Chemist

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: 5500 / 5900 Ft

Facebook esemény

DJ Shadow örökre beírta magát a zenetörténelembe az ...Endtroducinggal, Cut Chemist pedig a méltán legendás Jurassic 5 tagjaként indult, mindkét fellépő külön-külön is megérné tehát a belépő árát. De van valaki, aki még náluk is nagyobb név és lélekben ő is megidéződik majd ezen az estén. Afrika Bambaataa, a hiphop felvirágoztatója, az electro-funk Mózese van akkora szám, hogy még két ilyen nagy renoméjú előadó is csak tisztelegni tud előtte. Valószínűleg bociszemekkel kérve kölcsönvették a mester negyvenezres nagyságrendű vinyl-kollekcióját és ezekből a lemezekből raknak össze egy-egy szettet a világ több pontján, köztük nálunk is. Ez a lényege a Renegades Of Rhythm turnénak - és ilyen nem lesz újra!


Február 9. Hétfő

Zaj-művészként nehéz áttörni egy bizonyos népszerűségi falat, ám a detroiti Wolf Eyesnak közel húsz év alatt és száznál több kiadvánnyal sikerült a szokásosnál nagyobb közönséget megfogni.

Wolf Eyes

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Nate Young és a Wolf Eyes rájött a siker nyitjára: készíts el egy maximalista debütáló anyagot, majd az évek és későbbi lemezek során folyamatosan csipkedj le belőle, míg csak a hangok gerince marad. Ebbe az állapotba jutottunk el a a csapat 2013-as csúcslemezén, a No Answer : Lower Floors-on. Ahogy teltek azok a bizonyos évek, és jöttek ki az albumok, a Wolf Eyes egyre népszerűbb lett, kiadványaik egyre jobbak, kifinomultabbak és precízebbek lettek. Persze kísérleti voltukat sem vetkőzték le, ez azért még mindig rétegzene, még ha a réteg itt most egy eléggé nagy tortaszeletet tesz is ki. Ha nem bírod már az UH Festig, akkor itt van helyette az UH Est, az amerikai noise királyaival, akik mellé még csak nem is normálisak.


További ajánlott zenei események a közeljövőben:

 

Február 20.

A38

Ben Klock

 

Február 23.

A38

Mark Lanegan Band

 

Február 24.

Barba Negra

Lordi

 

Február 25.

A38

Spain

 

Február 28.

Akvárium

Bad Manners

 

Február 28.

Trafó

The Moritz von Oswald Trio

 

Március 3.

Dürer kert

Jarboe

 

Március 4.

Akvárium

Lamb

 

Március 11.

Dürer kert

The Business

 

Március 11.

A38

Gemma Ray

 

Március 12.

Barba Negra

Devin Townsend Project

 

Március 13.

Club 202

Overkill

 

Március 16.

A38

Archive

 

Március 18.

A38

Zola Jesus

 

Március 21.

A38

Roberto Capuano

 

Március 28.

Trafik Klub

Hypnos

 

Március 30.

A38

Sleepmakeswaves

 

Április 6.

A38

Arena

 

Április 9.

Barba Negra

Laibach

 

Április 12.

A38

Manfred Mann's Earth Band

 

Április 16.

A38

Against Me!

 

Április 17.

A38

Owen Pallett

 

Április 23.

Club 202

Behemoth

 

Június 3.

A38

Thurston Moore Band

 

Július 23.

A38

Acid

https://recorder.blog.hu/2015/02/02/heti_programajanlo_februar_3
Heti programajánló: február 3-9.
süti beállítások módosítása