Nőtársainak ajánlja új albumát a Cribs

2015.01.19. 15:30, Frontrecorder

thecribs.jpg

Közel három év kihagyás után, március 23-án jelentkezik új albummal a Cribs. A For All My Sisters című anyagból elsőként az An Ivory Hand ad ízelítőt.

A Jarman-testvérek, az énekes-gitáros Ryan, a basszusgitáros Gary és a dobos Ross zenekarát hazájában, Nagy-Britanniában kultikus rajongás és általános elismerés övezi, ezt a tizedik évfordulójukon, 2012-ben az NME Awards-on a kiemelkedő zenei teljesítményükért odaítélt díj is. Az első sikeres évtizedüket - mely alatt egy ideig Johnny Marr is velük játszott - egy best of-lemezzel (Payola) is megünnepelték 2013-ban, de aztán ideje volt visszatérni a rendes kerékvágásba, és nekifogni a hatodik nagylemezüknek.


A CRIBS GITÁROS-ÉNEKESE 2012-BEN SZÖRFÖZÖTT LELKES MAGYAR RAJONGÓIN - AZ AKVÁRIUMBAN.

Ahogyan a 2012-es In The Belly Of The Brazen Bullon is sztárproducerekkel dolgoztak (Dave Fridmann-nel és Steve Albinivel), úgy ezúttal szintén egy amerikai zenei legenda vezette a kezüket, méghozzá a nagy hatású újhullámos zenekar, a Cars vezére, Ric Ocasek, aki a Hole-tól a No Doubton át a Weezerig számos zenekar lemezénél ott bábáskodott. A Cribs már a harmadik albumához szerette volna megnyerni őt, de Ocasek csak most találta alkalmasnak a zenekart a közös munkához, mint ezt Ryan Jarman az NME-nek elárulta. A dalokat New Yorkban rögzítették, saját bevallásuk szerint főként a Replacements és a nyolcvanas évek popja hatott rájuk. Ezzel nem is vitatkoznánk, hallva a For All My Sisters a március 23-i érkezését beharangozó, középtempós, a zenekar megszokott nyers-karcos megszólalásához képest polírozottabb An Ivory Hand című dalt, íme:

Címkék: the cribs
https://recorder.blog.hu/2015/01/19/notarsainak_ajanlja_uj_albumat_a_cribs
Nőtársainak ajánlja új albumát a Cribs
süti beállítások módosítása