Minden idők legrosszabb bajusza a Parquet Courts klipjében

2015.01.16. 10:18, subrecorder

parquet_courts.jpg

A Parquet Courts zenekar tavaly novemberben Parkay Quarts néven még kihoztott egy lemeznyi dalt. Most az egyikhez videó is készült, melyben a főszereplő minden idők egyik legrosszabb bajuszát viseli, és lehet, hogy szellem.

Hiába telt el alig egy év a Parquet Courts Light Up Gold és Sunbathing Animal lemezei között, elég meghallgatni róluk csak a Stoned & Starving és az Instant Disassembly című dalokat, hogy tiszta legyen a különbség. A maga nemében mindkettő nagyszerű, de az előbbi meglepő sikere után lett csak igazán komolyan vehető zenekar az utóbbira a PC. A Sunbathing Animal már tele volt instant klasszikus rock 'n' roll számokkal, melyek együtt az év egyik legjobb gitárlemezét adták. Aztán alig pár hónappal később, szinte a semmiből jelent meg tőlük még egy album, melyet azonban a Parkay Quarts-név alatt hoztak ki, ahogy korábban egy EP-jüket is.


A SUNBATHING ANIMALRŐL ÍRT ÖRVENDEZŐ KRITIKÁNK ITT OLVASHATÓ.
 

Hogy miért a névváltás? Nagy valószínűséggel a Parkay Quarts a tagok gőzleeresztési projektje ez, ide jönnek majd a későbbiekben is a jammelések, amik dalokká alakultak, a könnyedebb szerzemények és a kísérletibb dolgok. A Content Nausea így hát kicsit nehezebb hallgatnivaló, mint a Sunbathing Animal, de ez nem azt jelenti, hogy jutalom nélküli. Jó pár emlékezetes részletet tehetünk róla magunkévá, ha megadjuk neki a kellő időt, így például a most videót kapó Pretty Machines fő gitárriffje is könnyen beragadhat a fejedben napokra, ha nem vigyázol. A hozzá készült klipben Austin Brown énekest láthatjuk (ő volt a rendező is), amint olyan egyszerű, mindennapi dolgokat művel, mint zenehallgatás, fogmosás, séta, de egy furcsa, kép a képen effekt miatt az egész távolinak és személytelennek tűnik, mintha a szereplő nem is létezne. Szerintünk szellem, amit a videó utolsó képe meg is erősít valamennyire. Mindezek mellett Brown egy olyan borzasztó ronda műbajuszt visel majdnem végig, hogy az a legtöbb országban minden bizonnyal büntetendő.


A Parkay Quarts (Parquet Courts) új klipje, a Pretty Machines című dalhoz:

https://recorder.blog.hu/2015/01/16/minden_idok_legrosszabb_bajusza_a_parquet_courts_klipjeben
Minden idők legrosszabb bajusza a Parquet Courts klipjében
süti beállítások módosítása