Bondage-balettozik új klipjében FKA twigs

2015.01.14. 18:39, Frontrecorder

fkatwigs_3.jpg

2014 egyik legnagyobb nemzetközi befutója, FKA twigs pályája elején kihívó, kétértelmű és érzékien szürreális videóival hívta fel magára a figyelmet, de azóta is emlékezetes minden egyes klipje, így a legújabb is, amely bemutatkozó albuma Pendulum című dalához készült, és az első saját rendezése. (Vigyázat: a cikk végén egyszálbugyis címlapfotókat is mutatunk Robert Pattinson barátnőjéről.)

FKA twigs produkciójának legalább olyan fontos része a vizualitás, mint a zene, ezen belül pedig kiemelt művészi gonddal kezeli a videoklipjeit, már az első EP-jéhez forgatott klipek alapján nyilvánvaló volt, hogy tökéletesen érti és beszéli ezt a képi nyelvet, ez persze a klipes háttértáncosi múltjával és az ebből eredő tapasztalatával nem is csoda. Sőt, klipjeinek egyedi, jellegzetes stílusa, vagy inkább atmoszférája van, amely a a különböző rendezőktől függetlenül is átjön, valószínűleg a határozott elképzeléseinek és kreatív inputjának köszönhetően. Legújabb videójában pedig 100%-ig a saját vízióját valósította meg, hiszen maga rendezte a Pendulum kisfilmjét, amely szokás szerint erősen metaforikus és provokatív: az elején összekötözve és fellógatva látjuk egy semleges térben, majd fokozatosan aláereszkedik és elnyeli valami szürke digitális szmötyi, végül pedig egyfajta R&B-amazonként lejt táncot, lenyűgöző kibontott hajjal. A videó szokás szerint szexuális utalással operál (az elején lehetetlen nem a kötözős szexre asszociálni), FKA twigs is hozza a sebezhető/erős kettősséget, ami szinte a védjegye, és persze a tánc sem hiányozhat ebből az újabb remek kisfilmből, amely nézetünk szerint a dalban megénekelt nő-férfi közötti érzelmi húzás-vonást, szabadság-kötöttség viszonyt jeleníti meg.

A klip első felében FKA twigs mindössze fehérneműt visel, de a divatikon énekesnő, aki aktuális barátja, Robert Pattinson révén már igazi celebnek számít még ennél is hiányosabb öltözetben mutatta meg magát a V Magazine legújabb számában (a fotókat az Inez & Vinoodh páros készítette).

SŐT: TÖKMEZTELENÜL IS CÍMLAPRA KERÜLHETSZ, HA ÉNEKESNŐ VAGY.

fkatwigsvmagazinecover.jpg

fkatwigsvmagazine.jpg

Címkék: fka twigs
https://recorder.blog.hu/2015/01/14/bondage-balettozik_uj_klipjeben_fka_twigs
Bondage-balettozik új klipjében FKA twigs
süti beállítások módosítása