Gigantikus emlékművet állított a rapzenének a Noisey

2014.12.21. 12:28, subrecorder

rap_monument.jpg

A Vice magazin zenei oldala, a Noisey mellékprojektből az évek során az egyik legnagyobb, legigényesebb orgánummá vált a szcénában, rengeteg saját készítésű dokumentumfilmje és egyéb videós projektje is van. Most a Hennessyvel összeállva létrehozták a rapzene 40 perces emlékművét, melyben Hudson Mohawke kegyetlen alapjára 36 MC köp egy-egy verzét, köztük igen nagy sztárok. Lazaságánál már csak a szórakoztatási faktora nagyobb!

A Rap Monument projekt bemutatásánál a Noisey szerkesztősége több példát hoz arra, hogy a rap története hosszú dalokkal és még hosszabb freestyle sessionökkel van kikövezve, de ők persze mind közül is a legmonumentálisabbat akarták létrehozni. Mi lett ebből? Egy 42 perces "szám", melybe 36 vendéget hívtak meg, köztük olyan nagyágyúkat, mint Pusha T, Action Bronson, Raekwon, Danny Brown, Prodigy és Killer Mike, illetve az új generáció legjobbjait (YG, Young Thug, Kilo Kish). A felvételek három városban (New York, Los Angeles, Atlanta) készültek, hogy az amerikai rap legfontosabb helyszíneinek színterei egyenlő arányban szerepeljenek. A legnagyobb sztár azonban Hudson Mohawke, aki azt a lehetetlennek tűnő feladatot kapta, hogy készítsen egy olyan alapot, mely 36 rapper flowjához illeszkedik, és 40 perc után se lesz unalmas. Ő azonban több mint jól oldotta meg a feladatot, simán elhallgatnánk csak a beatet is magában.

AZ ÁLTALUNK ISMERT VILÁG LEGHOSSZABB ZENEI FELVÉTELEIT ITT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE!


Mikor a Rap Monument elindult, verzénként kezdték el megosztani, szóval, ha inkább kikeresnéd a kedvenc MC-det és csak az ő sorait hallgatnád meg, erre is megvan a lehetőség, de mi inkább egyben ajánljuk, úgy teljes az élmény. Az egyetlen fogszívásra okot adható tényező, hogy ez az egész azért egy elég nagy Hennessy-reklám lett, és mint ilyen, a káromkodás sem ildomos benne, szóval a shit, bitch és egyéb szavak jól le vannak tekerve. De pár perc után nem kifejezetten zavaró, a legtöbb rapper jól megoldotta a feladatát az N-betűs szó nélkül is.


A Rap Monument teljes egészében, illetve darabokban:


a közreműködő rapperek, feltűnési sorrendben:

Pusha T
Bryant Dope
Go Dreamer
Retch
Nipsey Hussle
Problem
Danny Brown
Mayhem Lauren
Raekwon da Chef
Vado
​Kilo Kish
Flatbush Zombies
Renegade El Rey
Rockie Fresh
Pill
Bodega Bamz
Remy Banks
Killer Mike
Del Harris
YG
CyHi da Prince
Young Thug
Aston Matthews
Prodigy
SL Jones
Nasty Nigel
Bobby Creekwater
Action Bronson
Heems
Mike G
Yak Ballz
Zebra Katz
Two-9
Alexander Spit
ScottyATL
Da$h

https://recorder.blog.hu/2014/12/21/gigantikus_emlekmuvet_allitott_a_rapzenenek_a_noisey
Gigantikus emlékművet állított a rapzenének a Noisey
süti beállítások módosítása