December 15-től kaphatók elővételben a Rockmaraton hetibérletei!

2014.12.11. 15:32, Frontrecorder

rockmaratoncover.jpg

(X) Gőzerővel zajlanak a 2015-ös jubileumi Rockmaraton szervezési munkálatai, és egyre több információ lát napvilágot a fesztivállal kapcsolatosan. Közel negyven banda fellépése vált biztossá az elmúlt hetekben, és a beígért húsz külföldi zenekarból kilencet már be is jelentettek a rendezvény Facebook-oldalán, amit érdemes sűrűn figyelni az aktuális információk miatt. A karácsonyi ajándéknak is kiváló fesztiválbérleteket december 15-től, hétfőtől lehet megvásárolni 11 990 forintos áron, akár SZÉP Kártyával is.

Az, hogy a rendezvény 2015. július 13-19. között zajlik majd már egy ideje köztudott, de az új helyszínről még nem született döntés. Sokan meglepődtek a változáson, ezért a félreértések és az urbánus legendák elkerülése végett a szervezők tíz pontba szedték a döntésükkel kapcsolatos tudnivalókat:         

1. Pécsiek vagyunk, szeretjük a városunkat és a Malomvölgyet. A döntést nehezen hoztuk meg, de a fesztivál hosszú távú fennmaradása és fejlődése érdekében ez elkerülhetetlen.

2. A Malomvölgy szép, de a területen nincs egyetlen betonút sem, a külföldi zenekarok buszai, a konténereket szállító teherautók, a szippantós kocsik alig tudnak behajtani, és eső esetén csak kivontatni lehet őket!

3. A Malomvölgy szép, de nincs kiépített szennyvíz csatornahálózat, így a vizesblokkot nem lehet bővíteni vagy fejleszteni, pedig kicsi és igénytelen. A mobil WC-ket nem lehet jól megközelíthető, vízszintes helyre rakni, még a legkisebb eső után sem tudjuk őket üríteni és tisztítani, ezért embertelen körülmények alakulnak ki arrafelé minden évben!

4. A Malomvölgy szép, de kicsi a fesztiválterület, ezért nem tudjuk a két nagyszínpadot megfelelő távolságra helyezni. Így a második nagyszínpadot nem tudjuk fejleszteni, és pont fele annyi komoly hazai és külföldi bandát tudunk meghívni, mint amennyit szeretnénk. Ráadásul az áthallások már eddig is nagyon zavaróak voltak.

5. A Malomvölgy szép, de nem tudjuk a színpadokat úgy forgatni, hogy azok ne szóljanak rá Pécs déli részére és az agglomerációra, ezért vagy túl halkak a színpadjaink, vagy állandóan feljelentenek minket az aludni szándékozók.

6. A Malomvölgy szép, de domborzati adottságai miatt természetes vízgyűjtőként funkciónál, a környékről minden csapadék itt gyűlik össze. Az elmúlt két évben elvesztettük a csatát az eső ellen, sőt 2014-ben az is csoda volt, hogy nem kellett idő előtt bezárnunk a fesztivált. Nem akarunk jövőre is így járni!

7. A Malomvölgy szép, de kempingezésre kijelölt területeken egyetlen négyzetméter sík talaj vagy árnyék sincs.

8. Olyan helyszínt keresünk, ami a Malomvölgy minden előnyét (szépség, szabadság, távolság a várostól, erdő, tavak stb.) megőrzi, de biztosítja azokat az infrastrukturális feltételeket, amikkel akár rossz idő esetén is le lehet bonyolítani egy ekkora fesztivált, ennyi hazai és külföldi bandával.

9. Elsősorban Pécs környékén és Baranya megyében keressük az új helyszínt, de ha végül messzebb kell költöznünk, annyi biztos, hogy a Dunántúlon maradunk és jövőre is 50% vasúti kedvezményt biztosítunk mindenkinek.

10. Akárhova is költözzünk, a CASANOVA büfét mindenképpen visszük magunkkal! 

Címkék: rockmaraton
https://recorder.blog.hu/2014/12/11/december_15-tol_kaphatok_elovetelben_a_rockmaraton_hetiberletei
December 15-től kaphatók elővételben a Rockmaraton hetibérletei!
süti beállítások módosítása