2024-ben visszatér a Rockmaraton

2023.11.27. 13:36, srecorder

rockmaraton30.jpg

Minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdával, a Barba Negra szakmai támogatásával jön a harmincadik, jubileumi Rockmaraton 2024. július 11. és 15. között Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten.

A 2019-es, telt házas fesztivál után a szervezők már-már euforikus hangulatban tervezték a harmincadik évfordulót, de a Covid, illetve a járvánnyal megérkező karantén felülírta az elképzeléseket. „2019-ben egy olyan sikeres évet zártunk, beleértve a programot és a nézőszámot is, amit a harmincadik jubileummal szerettünk volna még inkább felülmúlni, viszont erre az elmúlt években több okból sem volt lehetőségünk. A Covid után bekövetkezett gazdasági változások és az infláció következtében ma már a korábbi költségvetés sokszorosát igényli, hogy egy hasonló vagy akár nagyobb volumenű rendezvényt szervezzünk, mint a legutóbbi volt, ezt pedig egyedül nem tudtam volna vállalni. Ezért kellett, hogy találjunk egy olyan szövetségest, akinek a segítségével sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak meg előttünk gazdasági értelemben és kapcsolatok terén” – mondta a Rockmaraton főszervezője, Varga-Csajkás Zoltán.

„A Barba Negra régóta napi szinten részese és aktív szereplője a hazai rock-metal színtérnek, sokat tesznek azért, hogy a műfaj életben maradjon. Régi a kapcsolat közöttünk, hiszen évek óta volt Barba Negra színpadunk, és az elmúlt években rendszeresen felmerült valamelyik fél részéről, hogy valamit kezdenünk kellene a Rockmaratonnal, így találtak egymásra ezek a gondolatok 2023 nyarán. Mindannyian láttuk az űrt, a hiányt, ami a kényszerszünet óta a helyünkön keletkezett a hazai fesztiválpiacon.”

rm2.jpg

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere elárulta, hogy naponta több ezer ember fogadására is alkalmas legyen, ezért felújították az autó- és a gyalogutakat, új lámpákat telepítettek, és számos más infrastrukturális fejlesztés történt. A fellépők bejelentése december első napjaitól indul, de néhány praktikus információt már most elárultak a szervezők:

„Annyi változás történt, hogy ezúttal nem július második hetének elején kezdünk, hanem csütörtöktől a rákövetkező hét elejéig tart majd a buli. A helyszín természetesen, ahogy 2015 óta mindig, Dunaújváros, a Szalki-sziget. A tervek szerint legalább 3 színpadunk lesz, de elképzelhető, hogy egy negyedik is helyet kap majd. A 30. jubileumi fesztivál fellépőit egyfajta rock és metal adventi naptárként december elejétől naponta jelentjük majd be a Rockmaraton felületein, és biztosak vagyunk abban, hogy minden nap sokan fognak örülni az aktuális „csomag” tartalmának. Továbbra is azok szeretnénk lenni, akik korábban voltunk: a legnagyobb hazai fesztivál, ami kifejezetten a rock és metal műfajokra fókuszál, és pontosan ehhez méltó programmal fogjuk megünnepelni ezt a régóta várt harmincadik évet.”

A 2024-es Rockmaraton Facebook-eseménye itt, a híreket pedig a fesztivál honlapján is lehet majd követni.

https://recorder.blog.hu/2023/11/27/2024-ben_visszater_a_rockmaraton
2024-ben visszatér a Rockmaraton
süti beállítások módosítása