Premier! Žagar: Így készült a Dream Of A Machine video

2014.12.10. 15:00, rerecorder

domscreenshot.jpg

A Zságer Balázs vezette Žagar 2013-ban adta ki Light Leaks című harmadik stúdiólemezét, amelynek egyik legjobb dalához, a Dream Of A Machine-hez - a Mr. Lugosi és a Space Medusa klipek után - most készült egy friss video, ráadásul a dal remixek kíséretében is megjelenik idén Karácsonyra. Előtte azonban lássuk, hogyan készült a látványos új klip.

dom_cover_final1000px.jpgA Dream Of A Machine filmszerű, álomszerű, nagyszabású klipjét Szabó Áron rendezte, Zságer Balázs szerint „a video kívülálló indigó gyerekek csoportjáról szól, akik az erdő mélyén összetákolt faházakban élnek egy posztapokaliptikus világban. A hagyományos történetmesélés helyett lazán kapcsolódó emlék- és hangulatképek jelennek meg a klipben. Inspirációt jelentettek a korai ’80-as évek ifjúsági filmjei és olyan kultalkotások is, mint a Legyek ura vagy a Stand By Me. Több izgalmas helyszínen, elhagyatott lakótelepen, Kismaros varázslatos Duna-partján és a Börzsönyben forgattunk húsz gyerekkel.” Az M83-videókat is megidéző alkotáshoz speciális 'Így készült'-video is forgott.

Zságer Balázs így mesélt a Recordernek minderről: „számomra ez a legkedvesebb dal a Light Leaks lemezről és már régóta szerettem volna belőle egy videot összehozni. Áronnal, a rendezővel már a nyár eleje óta készítettük elő ezt a klipet. Mindenféle geek-ekhez, gyűjtőkhöz jártunk kellékeket, régi kütyüket, bringákat beszerezni. A forgatás aztán pont egy olyan hétvégére esett, amikor a zenekarral vidéken koncerteztünk. A forgatás végén a klipben szereplő BMX-szel gurultam le a korom sötét erdőből a telefonommal világítva, hogy odaérjek a koncertre, kalandos nap volt.”

A LEMEZ KÉSZÍTÉSÉRŐL ZSÁGER BALÁZZSAL BESZÉLGETTÜNK.

zagar_uplifted_2014_new.JPGA Karácsonyra megjelenő Dream Of A Machine című nyolcszámos remixlemezen szerepelni fog a dal kislemezes változata, mellette pedig hét remix (az átiratok készítői: Dnte, Uplifted, Bernathy, Subotage, Levente, Daveny, Nagz). A klipek alatti lejátszón már bele is lehet hallgatni a remixekbe!

A Žagar legközelebb holnap, december 11-én lép fel az Akváriumban, Facebook-eseményoldal

így készült a Dream Of A Machine klip (Making of video): 


ez pedig maga a Dream Of A Machine videója: 


és a részletek a remixlemezből: 

 

www.zagarmusic.com

https://recorder.blog.hu/2014/12/10/premier_agar_igy_keszult_a_dream_of_a_machine_video
Premier! Žagar: Így készült a Dream Of A Machine video
süti beállítások módosítása