Amatőr tárgyfétispornóra hajaz Vessel új klipje

2014.12.06. 19:40, Frontrecorder

vessel_1.jpg

2014 egyik legjobb brit elektronikus zenei albumát Vessel jegyzi, a Punish, Honey újfajta hangot ütött meg az indusztriális technóban, alaposan áthatva deviáns szexualitással. Nem csoda, hogy a Red Sex című számhoz készült az első klip, amelyben két meztelen férfit látunk a legkülönfélébb használati tárgyakkal intim kapcsolatba kerülni.

Sebastian Gainsborough számos művésznéven készít zenét, de ezek közül a Vessel a legismertebb (a többi: Baba Yaga, Killing Sound, Rei, Flexible Ape, Panther Modern), mellyel 2011-ben tűnt fel, méghozzá azzal, hogy más-más kiadóknál, más-más hangzásvilágú zenéket jelentetett meg, lehetetlenné téve ezzel, hogy megfogják. De ez is a célja; mint a Vessel utal rá (a szó jelentése ér, edény, tartály, hajó), ő olyan producer, akiben nem ragadnak le, hanem folyamatosan mozgásban vannak, szabadon átfolynak a különböző stílusok. Jól mutatja ezt a Tri Angle kiadónál eddig megjelent két albuma is: a 2012-es Order Of Noise sejtelmes hangképei leginkább ambientre, IDM-re és bass music-ra emlékeztetnek, míg az idén szeptemberben kijött Punish, Honey a dark, goth és indusztriál irányzatok elemeit formálja a saját képére. Legyen bárhová is sorolható, Vessel zenéje mindig titokzatos, sötét tónusú, zajokkal borzolt és idegen, miközben azért nincs híján a dallamoknak. A Punish, Honey-ból ezen felül árad a perverz, szadomazo szex atmoszférája, amit most a beszédes című Red Sex videója is megerősít. A klipben két anyaszült meztelen férfi egy rendőrségi fogdának kinéző helyiségben mindenféle használati tárgyakat - többek közt vasalót, kenyérpirítót, nyomtatót, illetve ööö egy komplett autómotort - abúzál szexuálisan, mi nézők pedig voyeurökként leszünk részesei a zavarba ejtő, és egyre durvább aktusoknak.

Vessel a klipet bemutató Dazed magazinnak elmondta, hogy Harry Wright rendezővel mindenképpen a szexualitásnak a nyugtalanító, kényelmetlen oldalát szerették volna bemutatni, amit maga a zene is próbál kifejezni; valami elhallgatott, tabunak számító dolgot akartak filmre vinni, mindezt pedig egy Lynch-i rémálomba illő környezetbe helyezve. A rendező szerint a szexhez kötődő olyan érzéseket akartak felvillantani, amelyek csak elvétve jelennek meg a mainstream médiában, mint a frusztráció, az esetlenség, és az idegesség, illetve azt szemléltetni, hogy a szexualitás tud felkavaró és vicces lenni egyszerre. Nos, mindezt maradéktalanul sikerült megvalósítani, és anélkül, hogy egy képkockányi frontális meztelenség lenne benne, amire persze itt nincs is szükség. A klip szereplői a tárgyakhoz úgy közelítenek, mintha azok emberek lennének, a tárgyakhoz fűződő kapcsolatuk gyönyört és szenvedést egyaránt nyújt nekik. Amit látunk, az egyszerre beteg és szomorú, illetve a maga groteszk módján humoros - és nagyon is valós -, a hatást pedig fokozza az amatőr házi pornókra emlékeztető képi világ.

FRONTÁLIS MEZTELENSÉG KELL? ÍME, MÉG 10 KORHATÁROS VIDEÓ. 

Íme, az emberi szexualitás egyik rejtett, sötét zugába bevilágító Red Sex videója: 

Címkék: vessel
https://recorder.blog.hu/2014/12/06/amator_targyfetispornora_hajaz_vessel_uj_klipje
Amatőr tárgyfétispornóra hajaz Vessel új klipje
süti beállítások módosítása