Videopremier! Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint: Lacs (S(o)un(d)city Szeged-felvétel)

2014.12.04. 23:59, Frontrecorder

img_9706_resize-foto-kozak_mate.JPG

A szegedi helyszíneken unplugged zenélős videókat készítő és ezekhez egy-egy kortárs író művét társító S(o)un(d)city Szeged projekt több premierrel szerepelt már nálunk, és most itt a legújabb: a helyszín a szegedi Reök-palota, az előadók Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kettőse, az irodalmi kísérőt pedig ezúttal Grecsó Krisztián adja.

Harcsa Veronika és a gitáros Gyémánt Bálint tíz éve zenélnek együtt különböző formációkban, köztük a Bin-Jipben, tavaly ősszel jelent meg közös albumuk Lifelover címmel, ennek egyik dala, a Lacs került felvételre a S(o)un(d)city Szeged eddigi legnagyobb szervezést igénylő videóján, ami a csapat szerint egyúttal az eddigi legszebb felvételük is lett. "Örülök, hogy sikerült egy olyan helyszínt találni, mint a Reök-palota, ami nagyon szép díszlete lett a Lacs-nak. Nagyon-nagy köszönettel tartozunk a REÖK Szegednek és a Forte Music-nak is a forgatásban való segédkezésért. Grecsó Krisztiánnak pedig végtelenül hálás vagyok a novelláért, amit rendelkezésünkre bocsátott." - mondta Rácz Roland, a projekt kitalálója és producere.

A dalhoz Grecsó Krisztiánt keresték meg, aki rögtön igent mondott és a szerzeménytől ihletve Rókatárgy, szópóker, leánynevelde címmel írt novellát, amely itt olvasható. A S(o)un(d)city Szeged legújabb videója pedig alább látható elsőként:

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Andrew J-vel december 21-én mutatja be a Bin-Jip Heavy című új albumát a Művészetek Palotájában. A lemezbemutató különlegessége lesz, hogy a Kiégő Izzók a zenekar fölé épített félgömbre fognak térhatású animációkat vetíteni. A koncert vendége pedig Franciaország világhírű trombitása, Erik Truffaz lesz, aki nem először dolgozik együtt a Bin-Jippel.

https://recorder.blog.hu/2014/12/04/videopremier_harcsa_veronika_es_gyemant_balint_lacs_s_o_un_d_city_szeged-felvetel
Videopremier! Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint: Lacs (S(o)un(d)city Szeged-felvétel)
süti beállítások módosítása