Két dal, ami lemaradt St. Vincent idei albumáról

2014.12.01. 12:00, subrecorder

BK14_StVincent_H_2.jpg

Annie Clark, vagyis St. Vincent idén már megörvendeztette a világot az év egyik legjobb albumával (plusz minket magyarokat egy koncerttel), most pedig a Fekete Péntekre eső Record Store Day-re kiadott kétdalos EP-jét is hallgathatja az interneten az, akinek nem jutott a limitált anyagból.

Bizony, évente két Reocrd Store Day-t rendeznek, bár hozzánk igazándiból még csak a minden április harmadik vasárnapjára eső jutott el, a Black Friday vásárláslázra időzített másik még csak az USA-ban divat. Ott azonban ekkor is rengeteg különleges megjelenést tehet magáévá az ember, idén például exkluzív anyagokat adott ki a Chvrches, a The Afghan Whigs és David Bowie. A St. Vincent által kidobott EP-n két az idei, cím nélküli lemezéről lemaradt szerzemény kapott helyet. Ezek a felvételek akkor készültek, mikor Clark még a lemezén dolgozott, de aztán nem kerültek fel a végső dallistára. "Mind a két számot imádom, de sajnos egyik sem illett bele abba a mondanivalóba, amit a St. Vincenttel közölni akartam. Kimaradtak abból a furcsa kirakóból, amit albumösszeállításnak nevezünk. Ennek ellenére szerettem volna, ha az emberek hallják őket." - mondta az énekesnő egy interjúban.


FELLÉPÉSE ELŐTT LEMEZTÁSKA INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK AZ ÉNEKESNŐVEL.

Mindkét szerzemény régóta szerepel Clark koncertjein, a szellős, groove-os basszusú Pieta tökéletes párja az elektronikusabb, tempósabb Sparrow-nak. A Record Store Day hivatalos leírása szerint "a dalok mély elmélkedések a halálról és a veszteségeinkről, hangzásukban Laurie Anderson Big Science-érájára emlékeztetnek."


Az EP címadó dala, a Pieta:

tumblr_nfrmgv0Q4x1tfsyt5o1_1417205119_cover.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


a B-oldalas szerzemény, a Sparrow:

tumblr_nfrmgv0Q4x1tfsyt5o1_1417205119_cover.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


maga az énekesnő mutatta be a lemezt:

Címkék: st. vincent
https://recorder.blog.hu/2014/12/01/ket_dal_ami_lemaradt_st_vincent_idei_albumarol
Két dal, ami lemaradt St. Vincent idei albumáról
süti beállítások módosítása