18+ Az Ylvis a földiek péniszéről hirdeti az igét az űrben

2014.11.23. 13:03, subrecorder

ylvis.jpg

A norvég paródiaduó, az Ylvis a tavalyi év legnagyobb internetes sikerét érte el The Fox című slágerével, de azt sajnos kevesen tudják, hogy előtte és utána is többször sikeresen belenyúltak a komédia aranybányájába. Például most is, Ytterst på tissen című Kraftwerket idéző dalukkal. A cím szabad fordításban annyit tesz: a pénisz hegyén.

Az Ylvisåker-testvérek (Vegard és Bård) évek óta készítik zenei paródiáikat, hazájukban a kezdetektől fogva nagyon népszerűek és híresek. Rókás daluk aztán tavaly eszméletlen módon berobbant az egész világon, nincs, aki ne hallotta és ne unta volna meg a ringdingdingezést egy életre. A The Foxot mára 468 millióan látták a YouTube-on, egy ilyen sikert nehéz lenne megismételni, szerencsére az Ylvis nem szakadt bele ennek izzadságszagú próbálgatásába, erőlködésmentesen folytatják őrült ötleteik megvalósítását, ahogy előtte is tették.

Egy ilyen agymenés eredménye lehet az Ytterst på tissen is, alig két és fél perc és négy sor az egész, mégis messze a legjobb, amit a rókás dal óta csináltak. A zene szégyentelen Kraftwerk-lopás, amint az animáció is a német elektronikuszenei úttörőket idézi, csak éppen ez a dal nem autópályákról vagy robotokról szól, hanem a pénisz végén lévő nyílásról. Ha magát a számot nem is, a videót sikerült megtölteni jelentéssel: a testvérekről mintázott két főhősünk útra kel a világűrbe, hogy idegen fajoknak bemutassák a férfiasság anatómiáját. Hogy miért, az rejtély, de hát miért ne, nem érdemes ezt túlmagyarázni. Az még mindenképpen érdekes, hogy a zenét korhűség érdekében analóg szintetizátorokkal (Minimoog, "nagy" Moog, Yamaha CS-80 és ARP 2600) hozták létre.

TOP 10 KORHATÁROS VIDEOKLIP A TAVALYI ÉVBŐL - LÁTTAD MÁR ŐKET?

Az Ylvis új dala, amely sláger ugyan nem lesz, de ettől még marha vicces a maga egyszerűségében:


a szám élőben, kraftwerkesen:

Címkék: korhatáros ylvis
https://recorder.blog.hu/2014/11/23/18_az_ylvis_a_foldiek_peniszerol_hirdeti_az_iget_az_urben_kraftwerk_parodiajaban
18+ Az Ylvis a földiek péniszéről hirdeti az igét az űrben
süti beállítások módosítása