EP-premier! Vera Jonas Experiment: Wanted

2014.11.21. 11:05, rerecorder

18_1.jpg

Jónás Vera és Jónás Vera Experiment nevű kvartettje tavaly ősszel robbant be Game című bemutatkozó albumával és azóta sincs leállás körülöttük. Először érkeztek az ötletes videók (Game, Cold Fire), az énekesnő megvalósította utcai mobilstúdió projektjét (a Netraul Milk Hotel támogatásával!) és most egy vadiúj, Wanted című négyszámos EP-vel jelentkezik (amiről az egyik dalt már bemutatta eltérő, élő verzióban a San Franciscó-i Cello Street Quarettel közösen). Lemezpremier most, élőben pedig holnap, november 22-én este az Akváriumban!

VERA_JONAS_WANTED (1).jpg„Előbb jött a lemez címe, mint a rákerülő dalok kiválasztása vagy sorrendje. Egy délutáni lepihenésből ezzel a szóval a fejemben ébredtem. Szkeptikus és végtelenül cinikus vagyok a misztikus spiri dolgokkal kapcsolatban, de az ilyen fajta megérzésekben mindig hiszek. Több dalszöveg is született már így” – mondja az új EP címadásáról Jónás Vera. A Wanted EP, akárcsak a tavalyi Game album Moldvai Márk produceri közreműködésével készült, vendégénekel rajta Jamie Winchester és az énekesnőtől már jól ismert, egyszerre kísérletező és fülbemászó zenei világ bomlik tovább rajta: a vokál loopra épülő nyitódal rockos, a már ismert (When) You're Next Door stúdióváltozatban pszichedelikus-éteri, és persze akadnak experi-popos szerzemények is.

Megkértük az énekes-dalszerzőt, hogy az EP dalait egyesével is kommentálja:

1. Send Your Love

„Ez egy vokál loop-ra épülő dal. Rabja vagyok a kromatikusan mozgó basszusmeneteknek, itt is ez történik. Elég bevállalós dal lett minden szempontból, erre iszonyú büszke is vagyok, meg rettegek is tőle egyszerre.” 

2. (When) You’re Next Door

„Ebből a dalból készült pár hónapja a live session egy San Franciscó-i cselló quartet közreműködésével. A lemezen nincsenek vonósok, de valahogy mégis sikerült szimfonikus hangzást elérni Fenyvesi Marci túlvilági gitárjaival.”

3. Superman

„A keverés végéig ez a dal állt a legnehezebben össze. Sehogy se találtunk rajta jó fogást. Aztán az utolsó nap egyszercsak pikk-pakk, megszólalt. Nehéz lenne leírni ezt az élményt: a teljes kilátástalanságból hirtelen megvilágosodtunk. Legalábbis Moldvai Márk producerrel mi így éltük meg ezt. Olyan lett, mintha két dal szólna egyszerre, de mégse tudnád őket szétválasztani, együtt tökéletesen passzolnak.”

4. Wanted

"Hitgyüli" munkanéven futott ez a dal, amíg fel nem kerültek rá az énekek. Van benne valami kedves lelkesedés, de engem mégis szorongat valahol. Jamie Winchesternek örökre hálás leszek, amiért énekel rajta - és hogy!”


JÓNÁS VERÁVAL KÉSZÜLT NAGYINTERJÚNK A KEZDETEKTŐL A BEMUTATKOZÓ LEMEZIG TEKINTI ÁT KARRIERJÉT.


az EP élő bemutatója holnap, november 22-én lesz az
 Akváriumban, Facebook-eseményoldal


és akkor az egyszerre kísérletezős és azonnal magába szippantó Wanted EP: 


fotó: Palkó Eszter

www.verajonas.com


(X) 35 millió dal a Deezeren. Válaszd hozzá a Telenor 2GB+Deezer szolgáltatáscsomagot!

https://recorder.blog.hu/2014/11/21/ep-premier_vera_jonas_experiment_wanted
EP-premier! Vera Jonas Experiment: Wanted
süti beállítások módosítása