Klippremier! Jónás Vera Experiment: Game

2013.12.27. 21:00, Frontrecorder

jonasvera.jpg

A London és Budapest között ingázó dalszerző-énekesnő Jónás Vera, illetve zenekara, a Jónás Vera Experiment (amelyben a névadója a hangjával, Csizmás András bőgőn, Dés András ütőhangszereken játszik) szeptemberben jelentette meg a Moldvai Márk produceri irányításával felvett Game című bemutatkozó albumát, ami azonnal besorolt az idei kedvenc magyar lemezeink közé (hogy miért, azt itt írtuk meg). A trió ma este a Bin-Jip társaságában az A38-on játszik, előtte viszont itt mutatja be a lemez címadó dalához készült, egyben első hivatalos klipjét.  

JÓNÁS VERA A ZENEI GYÖKEREIRŐL, LONDONRÓL, AZ ELSŐ LEMEZÉRŐL – INTERJÚ.


jve.jpg"Ez volt az egyik első loopokat tartalmazó dal, amit írtam. Már a megírásakor is olyan 'könnyű' volt összerakni. Egyszerre született a szöveg és a zene. Otthon voltam, próbálgattam mindenféle loopokat, gitároztam. Kitaláltam a gitár riffeket, a tapsolásokat, megírtam a szöveget. Ezt mutattam meg Csizmás Andrásnak, aki hozzátette a nagyon jellegzetes bőgő szólamot" - mesélte nekünk a dal megszületéséről Vera, aki azt is elárulta, hogy mit jelent számára a 2011 nyarán íródott Game: "Mindig ez a dal emlékeztet arra - és nem véletlen, hogy a lemez címéül is ezt választottuk-, hogy minden, ami velünk, körülöttünk és bennünk történik: egy nagy játék. Ne vegyük túl komolyan az életet! A hibáinkat és önmagunkat sem. Kísérletezzünk, játsszunk sokat! Fontos szimbólum számomra a játék és a játékosság a pályám alakulása során és az életemben is. Mindemellett imádom énekelni, ez az egyik legönazonosabb szerzeményem, úgy érzem. Az sem véletlen, hogy ebből készül az első hivatalos videoklip." 

A klip ötlete ugyancsak Verától ered: még 2011-ben Londonban felvette a barátait, ahogy a Game demóverziójára táncolnak a város különböző pontjain, ezt összevágta és feltette a netre, minden különösebb cél nélkül. A videónak aztán olyan jó visszhangja lett, hogy Vera úgy döntött, keres egy rendes filmes stábot, amelyik profi minőségben megcsinálja ugyanezt Budapesten. Ez a csapat a Menjek/Maradjak videósorozatot is jegyző Speak Easy Project lett, akikkel a közös munka nagyon könnyen és gördülékenyen ment; három nap alatt forgatták le az összes jelenetet és táncoló embert. Mint Vera elmondta: "Táncolni és zenére valahogyan megmozdulni mindenki tud. Vagy legalábbis szokott. Ha nem is mások előtt, otthon, a fürdőszobában, a konyhában talán igen. A tánc hordoz magában egyfajta szépséget, amikor a mozdulatainkon keresztül kifejeződik, ahogy megmozdul bennünk egy ritmus, egy zene. Számomra a klip egy nagy köszönetnyilvánítás: zenésztársaim, családom, menedzserem, rengeteg barátom, a zenémet kedvelő ismerőseim és a lemez elkészítésében kulcsfontosságú szerepet betöltő emberek táncolnak benne. Emellett a forgatás során önként jelentkező diákok, turisták és járókelők is vállalták a szereplést. Ezúton szeretném megköszönni mindannyiuknak a részvételt és a lelkesedést! Majdnem három órányi tiszta tánc került felvételre. A sok felvett mozgó embertől sokat tanultam a forgatás során. A klip egyébként számomra nem csak a táncról, hanem a Budapesthez fűződő viszonyról is szól. Szeretem ezt a várost, nagyon szeretek itt (is) élni. A forgatási helyszínek és az a kép, amit ez a klip a városról mutat, nagyon közel áll hozzám."

Íme tehát a Jónás Vera Experiment Game című dalának klipje, táncolni közben nagyon is ér:

https://recorder.blog.hu/2013/12/27/klippremier_jonas_vera_experiment_game
Klippremier! Jónás Vera Experiment: Game
süti beállítások módosítása