"Bármikor házibuliznánk együtt" - Egyedi Péter-interjú

2014.11.21. 17:33, Frontrecorder

Berentzen_Hazibuli_650x300px_20141120.png

(X) Ősszel a hideg szelek az open air helyekről a lakásokba hajtják a bulizókat, akik szívesen melegítenek be házibulin a koncertekre, partikra. A koleszban vagy a nappaliban pöröghetnek a saját zenék, amik persze jobban csúsznak a kedvenc itallal és a feszülés sem téma, ha csak a barátok vannak körülöttünk. Egy ilyen indulás után garantáltan simábban és nagyobb kedvvel lehet beleveszni az éjszakába. Nyilván senkinek sem idegen ez az összehasonlíthatatlan feeling. Ezt fogta meg egy ütős bulislágerben az Egyedi Péter vezette különleges csapat, a Berentzen All Stars. A Buli előtt házibuli című dal szerzője, az Óriás énekese mesél a házibuli intézményéről és a szupercsapatról, ami azért állt össze, hogy ennek örök emléket állítson.

- Házibuli-slágert szereztél, a szöveget Ecküvel együtt jegyzitek: nem kellett messzire nyúlni az emlékekért, igaz?

- Az biztos, hogy a házibulik nagyon szélsőségesek tudnak lenni. Vannak kínosak, de sokszor szuperek is lehetnek. Például a spontán házibulik. Akár saját magamnál: egyszer összehívtam egy zenekari találkozót, végül vagy húszan tolongtunk nálam és még sztrapacska is készült!

- A Buli előtt házibuli üzenete?

- Szerintem elég egyértelmű: mielőtt nekiindulsz, jólesik egy kicsit intimebb körülmények között hangulatba kerülni.

- Hogy állt össze a Berentzen All Stars, mi a kohéziós erő?

- Kortárs énekeseket keresett meg az ügynökség, akik különböző karakterűek, mégis jól kijönnek egymással, szerethető a kémiájuk. Szerintem sikerült is!

- Mesélj kicsit a közös munkáról és a klipforgatásról!

- Izgalmas tapasztalat ennyi énekessel dolgozni – mindenki más, hangilag és egyéniségben is. A többség ismerte már egymást korábbról, így egyáltalán nem volt nehéz viszonylag minimális idő alatt igazi házibuli-hangulatba kerülnünk!

- A koprodukció mennyire hozott össze benneteket? És általában mit gondolsz a hasonló megmozdulásokról?

- Remekül éreztük magunkat, én mindig örülök, amikor új zenészekkel ismerkedem meg, ez a csapat pedig tele volt jobbnál-jobb énekesekkel. Emberileg is remekül kijöttünk, szerintem bármikor házibuliznánk együtt.

- Mivel az új Óriás-lemez nemrég jött ki, december hatodikán turnéra indul a zenekar és december közepéig járjátok majd az országot – utána rápihensz kicsit, vagy vannak esetleg újabb terveid?

- Mindenképp jön egy kis pihenés januárban, de csak pont annyi, hogy februártól újra belekezdjünk az őrült körforgásba!

Egyedi Péter mellett Eckü a Hősökből, Galambos Dorina, a Mrs. Columbo énekesnője, Tanka Balázs a Turbo frontembere, Herrer Sári a Mary Popkids-ből, Myra Monoka, akit egy Soerii & Poolek dalban is hallottunk már, Koszi Janka, aki az Acoustic Loops-ból és a Voice tehetségkutató énektanáraként lehet ismerős, és a Polar Deares Borsos Oleg tagjai a Berentzen All Stars csapatnak, amely a Buli előtt házibuli című dalt jegyzi.

https://recorder.blog.hu/2014/11/21/_barmikor_hazibuliznank_egyutt_egyedi_peter-interju
"Bármikor házibuliznánk együtt" - Egyedi Péter-interjú
süti beállítások módosítása