Jazzékiel a stúdióban!

2014.11.17. 14:04, rerecorder

 jazzékiel.jpg

Mint ahogyan szeptemberi Jazzékiel-interjúnkból is kiderült, az idén visszatért zenekar most ősszel a harmadik lemeze anyagán dolgozik, és a december elején, Másokat szeretni címmel a Mamazone kiadó gondozásában várható anyag stúdiómunkálatainak befejezése után, egy színfalak mögötti albumelőzetessel jelzi, hogy hol tart a munkában. 

A Jazzékiel harmadik lemezén dolgozik, a 2005-ben Dunaújvárosban alakult formáció 2007-ben mutatkozott be címnélküli debütálásával, amit 2009-ben követett a Holy Shit című második album, majd 2011-ben egy Téli mesék című nyolcszámos, versmegzenésítéses mini meselemez, de aztán hosszú ideig csend volt a társaság körül. A visszatérésre idén tavasszal került sor, a Record Store Day-re megjelentetett vinyl-kislemezzel - amelyen egy Sziámi-feldolgozás és egy instrumentális saját dal szerepelt -, azóta a Jazzékiel újra koncertezik is (legközelebb most csütörtökön, november 20-án játszik a Gozsdu Manó Klubban) és nagy erőkkel dolgozik az új nagylemezen is, amelynek a stúdiómunkálatai teljesen befejeződtek, a Másokat szeretni című - várhatóan 11 számos - anyag már az utómunkánál tart és december első felében jelenik meg. Íme, egy dalrészlet (a Gazdátlan című szerzeményből) és a lemez készítésének képei - az biztos, hogy ismét egy egyedi hangzású, erős anyagban reménykedhetünk.

a Jazzékiel november 20-i, GMK-s koncertjének Facebook-eseményoldala


A JAZZÉKIEL IS EGYIKE AZOKNAK A ZENEKAROKNAK, AMELYEK EGY HAMAROSAN MEGJELENŐ EURÓPA KIADÓ TRIBUTE-LEMEZEN TISZTELEGNEK MENYHÁRT JENŐÉK ELŐTT.


a Másokat szeretni album teasere: 


a Jazzékiel Sziámi-feldolgozásának klipje:


ez pedig a készülő harmadik albumon is szereplő Portugál:

Címkék: video klip jazzékiel
https://recorder.blog.hu/2014/11/17/jazzekiel_a_studioban
Jazzékiel a stúdióban!
süti beállítások módosítása