Egy saga vége - megjelent Azealia Banks bemutatkozó albuma

2014.11.07. 13:14, subrecorder

1991-Azealia-Banks-Video.jpg

Tegnap este váratlanul megjelent Azealia Banks első rendes stúdiólemeze, a Broke With Expensive Taste, körülbelül két, de inkább két és fél évvel azután, hogy ennek ideje lett volna. A rapper bemutatkozó albumának kálváriája tanulságos példa minden zenész számára.

azealiacover.jpgA Broke With Expensive Taste hosszú, kalandos, sokszor vicces, sokszor szomorú történetébe most ne menjünk bele még egyszer. itt van az egész lapjainkon. Van benne ármány, humor, jó karakterek, küzdelmek, mélypont - egészen olyan, mint egy nagyregény. Viszont a legtöbb regénynek van csúcspontja, és itt már hibádzik az analógia, mert az elmaradt, a történet anélkül ért véget: Banks minden cécó és felhajtás nélkül, ahogy már megszoktuk tőle tegnap este kiírta a Twitterre, hogy tessék, meg lehet vásárolni a lemezt iTunes-on és fent van a Spotify-on is (hazánkban nem elérhető). Hát, jó. Mit vártunk tőle? Kezdetben, és egy jó darabig sokat, aztán egyre kevesebbet, mostanra semmit. Vajon tényleg azt láthattuk az elmúlt bő két évben, hogy a szerencsétlen kozmikus együttállások és egy markáns személyiség epikus küzdelme önmagával így a földbe döngölhetnek egy karriert? Nem éppen hepiend.

Pedig volt még idő, amikor Azealia Banksé volt a jövő. Nem is volt olyan régen, alig 24 hónapja, de egy évezrednek tűnik: belevesztünk a Twitter-háborúk, a félrement nyilatkozatok és más botrányok sűrűjébe. A Broke With Expensive Taste pedig ahelyett, hogy egy új New York-i femcee királynő diadalmas bemutatkozása lett volna, egy elszállt lehetőség lenyomata csupán. Hogy milyen a lemez? Lehetne akár zseniális is (nem az), vagy éppen botrányosan rossz (nem az), nem lényeges. Biztosan nagyon sokan fognak belehallgatni a számokba, mindegyikből egy-két percet, aztán legyintenek egyet és továbbmennek. Ez Azealia Banks öröksége. Igazából egyetlen dologgal tudta volna újra visszahozni magát a leírt pozícióból: ha tegnap a lemez mellé bejelenti, hogy két hét és itt van a folytatás. Vagy két nap. Nem így történt. Viszlát Azealia, nem tudjuk, lesz-e még mit rólad írni.


Azealia Banks tegnap megjelent lemezén a lenti dalok mind rajta vannak. A Nude Beach A-Go-Go című szerzeményben pedig Ariel Pink hasonló című számára énekel rá.









Címkék: azealia banks
https://recorder.blog.hu/2014/11/07/egy_saga_vege_megjelent_azealia_banks_bemutatkozo_albuma
Egy saga vége - megjelent Azealia Banks bemutatkozó albuma
süti beállítások módosítása