Magyarradar + exkluzív mix - Hataah

2014.11.03. 14:04, Frontrecorder

hataah.jpg

Európa, sőt, szűkebben akár Kelet-Európa más országaival szemben itthon valamiért nem terjedt el a global bass (vagyis a déli félteke zenei kultúráiból merítő modern basszuszenék gyűjtőirányzata), olyannyira nem, hogy egy kezünkön meg tudjuk számolni a kiemelkedő művelőit erről a vonalról. Az egyik ujjunkra Hataah jut; a fiatal győri producer a nemzetközi színtéren belül egyre szebb sikereket ér el masszív törzsi dobokkal pörgető kemény dzsungeltánczenéjével, melyből a bemutatkozása mellé nekünk készített mixszel ad ízelítőt. 

Indulás éve: 2011

Tagok: Kovács Richárd

Stílus: tropical bass

Hatások: Eleinte a moombahton-mozgalom keltette fel az érdeklődésemet, majd később minden olyan zene megtetszett, amiben törzsi dobokat, trópusi esőt, állati hangokat vagy éppen afrikai bennszülöttek üvöltéseit hallottam. Pár évvel ezelőtt az akkori legjobb zenemegosztó oldalon barátkoztam össze Stas-szal, akinek hasonló zenei ízlése volt. Nagyon inspirálóak a zenéi, sokat hallgatom őket.

Kiadók: Sok trekkemet a Babylon Records adta ki, ott találtam meg az összhangot a kiadó és az én stílusom között. Persze vannak más nagyon szimpatikus labelek is, ahol szeretnék megjelenni.

Történet: Tizenkét évesen kaptam egy Mac számítógépet a sógoromtól, ami a későbbiekben nagyon sok hasznomra vált. A legjobb az volt benne, hogy nem futott rajta semmilyen játék, úgyhogy az időm nagy részében mashupokat csináltam és megtanultam kezelni a zeneszerkesztő programokat. Mivel lassú volt a netem és nem tudtam bemutató videókat nézni, így önállóan próbálkoztam másolni a profikat - ezért a mai napig vannak olyan effektek és hangminták, amiket nem az eredeti funkciójukra használok.A kezdeteknél sok negatív kritikát kaptam és nagyon elbátortalanodtam a beszólásoktól, de szerencsére, ahogy fejlődtem, úgy jöttek a jó visszajelzések is. Most érzem azt, hogy király lesz minden. Már nem igazán érdekelnek a kritikák és csak olyat csinálok és játszom, ami nekem tetszik.

Megjelenések: Az első komolyabb megjelenésem egy négyszámos moombahton EP volt, ami egy amerikai kiadónál jött ki. Azóta szerencsére mindenki elfelejtette azt a borzalmat és egyre többen kíváncsiak az újakra. Vannak olyan számok, amiket egyszerűen csak feltöltök a Soundcloudomra, akit érdeke a zeném, ott csekkoljon.

Küldetés: Megállítani az esőerdők kiirtását.

Jövőkép: Sok zene a követőknek.

Mellékprojektek: Tervben vannak, de előbb még meg kell állítani az esőerdők kiirtását.

Szexepil: Trópusi dobok

Legnagyobb eredmény, elismerés: Több remixversenyen voltam nyertes (például Rot10 Records, vagy itthonról a Brains), de amikor a világ különböző részeiről küldenek videókat nekem, hogy ismert dj-k (mint Wiwek, Fight Clvb, Artistic Raw, Retrohandz, Rawtek, vagy itthonról JumoDaddy) az én zenémet játsszák, annál nincs felemelőbb.

A Hataah-féle tropical bass-t prezentálja az alábbi mixe, melyben tropical house, moombahton és jungle terror stílusban szedte össze a jelenlegi kedvenceit, illetve saját számait, köztük kiadatlan trekkeket is. A mix a számlista után 

Hataah - In The Jungle Mix

1. Buraka Som Sistema feat. Gregor Salto - Kizomba (Original Mix)
2. Castro - The Vibration Is International
3. DjSuperStereo - African Tribe (Original Mix)
4. Motin & Siraz - Tomahawk (Original Mix)
5. Hataah - Atualizar (Original Mix)
6. Stas - Pirates
7. Hataah - Montezuma's Revenge (Original Mix)
8. Cesqeaux & Adin Dino - Riovolution
9. Hataah - My Birds
10. Franky Rizardo - Africa (R3hab & Ferruccio Salvo Remix)
11. Hataah - Alamala (Original Mix)
12. GTA - Bola (Original Mix)
13. Retrohandz - 20 Foot (Original Mix)
14. Hataah - Tropical Heat (Original Mix)
15. Hataah - Webra (Original Mix)
16. Wiwek - On Your Mark (Original Mix)

https://recorder.blog.hu/2014/11/03/magyarradar_exkluziv_mix_hataah
Magyarradar + exkluzív mix - Hataah
süti beállítások módosítása