Dalpremier! Kaukázus: Hatból a három

2014.10.22. 11:00, rerecorder

2014.jpg

Alig öt hónappal visszatérő, nálunk debütált K.U.S. című anyagának kiadása után itt egy vadonatúj Kaukázus-dal. A Hatból a három a K.U.S. lemez tavasszal ígért folytatásának előfutára.

A Hatból a három című dalról így vallott Kardos-Horváth János énekes-dalszövegíró: „Be vagyunk kötve az autóba, az internetbe, a lakcímnyilvántartóba, a bankba, a közéletbe, a családba, a történelembe és a jelen korba is. A láthatatlan, de nagyon is valóságos posztmodern határok labirintusában élve életünket szinte elképzelhetetlennek tűnik a szabadság – pedig lehet, hogy elég egy másodperc, egy kézfogás, egy összenézés, egy sör, egy puszi, egy könyv vagy egy másik ember életébe való bepillantás ahhoz, hogy új viszonyunk, új nézőpontunk legyen a következő 40-50 évre! Minden nap új nézőpontot felvenni nem ér, de pályát menteni és egyre teljesebben visszatérni korábbi paráinkhoz igen is ér, sőt ajánlott!  Egy a jelszó, pontosabban kettő: Hosszútáv és Stabilitás!”

A szerzeményhez szövegvideo is készült, mégpedig elég különleges, ahogyan az alcíme fogalmaz: "teljesen hivatalos ismeretterjesztő videó". Mindez abból áll, hogy a felvillanó sorok leginkább angolul, de néha más nyelven is megjelennek, és egy másik ablakban vicces see also, és did you mean kommentek olvashatók.

A dal a Kaukázus soron következő november 1-i, Akvárium-beli koncertjén is elhangzik majd, Facebook-eseményoldal


a Hatból a három szövegvideója: 

https://recorder.blog.hu/2014/10/22/dalpremier_kaukazus_hatbol_a_harom
Dalpremier! Kaukázus: Hatból a három
süti beállítások módosítása