Albumpremier! Stas: Tales From Liasufam Desert

2014.10.20. 18:22, Frontrecorder

stas_1.jpg

Stas a kevés global bass (egzotikus világrészek zenei kultúráiból merítő modern elektronikus tánczenék) iránt elkötelezett hazai producer egyike, második albuma egy posztapokaliptikus sivatagi vándorlás története. A Tales From Liasufam Desert című konceptlemez itt hallható először.

stasalbumcover.jpgA Hajnal című slágeren DJ SuperStereóval dolgozó, majd Péterfy Borit is remixelő  belorusz születésű fiatal producer az év elején mutatkozott be nálunk a Globálradar rovatunkban. Ott már megelőlegezte, hogy még idén napvilágot lát egy új albuma, amely valóban el is készült és a mai napon megjelenik Babylon nevű saját kiadójánál. Mint a lemez címéből sejteni lehet, a Tales From Liasufam Desert egy sztori köré épül, amit Stas fantáziája szült, ahogyan Liasufam nevű sivatag sem létezik. A történet főhőse Mafusail (a Liasufam visszafelé, vagy fordítva), a karaktert Stas azonos című januári EP-je mutatta be, az album pedig az ő vándorlását követi végig a Liasufam sivatagban, amely az apokalipszis (lásd Stas Aftermath című első nagylemeze) után keletkezett, és az egész bolygót lefedi. "Ez a sivatag végtelen, ugyanígy Mafusailnak is végtelen története van" - mondja Stas. "A lemezen ennek a történetnek a különböző epizódjai hallhatók; más karakterekkel való találkozások, atmoszférák, helyszínek témái." Maga Mafusail egyébként még Stas gyerekkorának teremtménye: "Anyum előkeresett egy naplót, amit még nagyon kis koromban vezetett rólam. Abban volt, hogy fura nevet adtam egy néger GI Joe babámnak, az volt Mafusail. Ez annyira nem nagy extra, csak számomra a név keleties hangzása és rejtélyes eredete volt 'mind blow'". A konceptlemezen Stas nagyjából a Mafusail EP óta dolgozott, a történet pedig magát írta; egyik szám következett a másikból, egymást ihlették. "A lemez teljes a saját magam szórakoztatására készült (haha). Amikor elképzelek egy szórakozóhelyet, ahol én zenélek olyankor ez a hangzásvilág szólal meg a fejemben. Amikor fellépek valahol, gyakran látok embereket egy körbe rendeződve egymás előtt táncolni sejtelmes, keleties kézmozdulatokat imitálva. Szeretem amikor a hallgató átadja magát a zenének és egy új világba engedi át magát."

Hát akkor engedjük át magunkat a zenének és lépjünk egy új világba - íme Stas keleties zenei motívumokkal átszőtt, különböző stílusokat felölelő (moombahton, zouk bass, trap, house, EDM), de homogén hangzásvilágú, sejtelmesen minimalista új albuma, a Tales From Liasufam Desert:

https://recorder.blog.hu/2014/10/20/albumpremier_stas_tales_from_liasufam_desert
Albumpremier! Stas: Tales From Liasufam Desert
süti beállítások módosítása