Mary J Blige londoni sessionje a Disclosure-rel

2014.10.09. 13:58, Frontrecorder

maryjblige.jpg

Az R&B amerikai nagyasszonya, Mary J Blige december 1-jén jelenteti meg új albumát, melyet Londonban vett fel fiatal brit dalszerzőkkel és producerekkel. Újra együtt dolgozott a Disclosure duóval is, a Lawrence-fivérekkel közösen szerzett Right Now most rögtön meghallgatható.

A kilencvenes években Puff Daddy által a pályán elindított Blige a "Hiphop Soul Királynőjéből" az évek során fenséges R&B-dívává érett, sőt sőt matriachává (Matriarch Records - így hívják a tíz éve alapított saját kiadóját), gyakorlatilag állócsillagnak számít, akinek a legtöbb albuma listavezető. Tavalyi number one karácsonyi albuma után az énekesnő friss levegőre vágyott, zenei értelemben, ezért júliusban egy hónapra Londoba költözött, hogy ott magába szívja az aktuális trendeket, vagyis a mostani rádióbarát house/garage, illetve a világot meghódító soulpopos (láad Adele) hangásokat. A RAK stúdióban olyanokkal dolgozott, mint Emeli Sandé, Naughty Boy, Jimmy Napes, Sam Smith, a slágergyáros Eg White és a Disclosure, szóval nagyjából azért egy szűk, egymással elég szoros kapcsolatban álló körrel. A projekt kiindulópontjának Blige és a Disclosure év eleji együttműködése tekinthető - előbbi az utóbbi F For You című dalára írt és énekelt fel új szöveget - és magától értetődő, hogy a kooperációjuk folytatódott. Ezúttal egy teljesen új dal született; Blige szabad kezet adott a két Lawrence-nek a zene terén, és egy a garage szökellő ritmusát a kilencvenes évek eleji new jack swing hangzáshoz igazító, feszesen elegáns alapot kapott tőlük, erre írt aztán szöveget. A végeredmény a Right Now című dal lett, melyhez a stúdiózásba betekintést engedő klip készült:

Blige a Disclosure lemezén is közreműködő Sam Smith egyik dalába is beszállt még a "londoni sessionje" előtt, íme a Stay With Me kettejük duettjében:


ez pedig már a Smith társzerzői és Eg White produceri inputjával született doo-wopos Therapy


a Whole Damn Year, melyben Emeli sabdé (dalszerző) és Naughty Boy (producer) voltak a partnerei:


és még egy dal a december elsején megjelenő The London Sessions-ről, a Nobody But You:

https://recorder.blog.hu/2014/10/09/mary_j_blige_londoni_sessionje_a_disclosure-rel
Mary J Blige londoni sessionje a Disclosure-rel
süti beállítások módosítása