Jövő héten már hallgathatod is Trent Reznor új albumát!

2014.09.23. 09:24, subrecorder

trent.jpg

Harmadik alkalommal dolgozott együtt David Fincher rendező és Trent Reznor: a Nine Inch Nails énekes-dalszerzője írta az októberben mozikba kerülő Holtodiglan (eredeti címén Gone Girl) zenéjét, amely már pár nappal a film megjelenése előtt teljes egészében hallható lesz. Addig is itt van egy kis előzetes belőle.

Aki Reznort csak a Nine Inch Nailsben való munkássága okán ismeri, sok jóból maradt ki az utóbbi két évtizedben. Fő zenekara mellett mindig is miriádnyi más projekttel foglalta el magát, többek közt ő volt az egyik első nagy név, aki már a 90-es években is hitt a videojátékok felemelkedésében - 1996-ban zenét szerzett a Quake nevű belső nézetes lövöldéhez és a mai napig támogatja munkáival a médiumot, legutóbb 2012-ben írta meg az akkori friss Call Of Duty fő témáját. A rengeteg remix mellett indított egy How To Destroy Angels nevű formációt is, amelyben feleségével és Nine Inch Nails-közeli zenészekkel, köztük Atticus Ross-szal játszik együtt. Ross azért is érdekes, mert a HTDA-n kívül Reznor vele közösen írja filmzenéit is, amelyekkel a NIN-életműn túl talán a legsikeresebb. Reznor először Oliver Stone, majd David Lynch mellett került közel a filmzenék világához (a Született gyilkosok és az Útvesztőben betétdalait szelektálta és írt szerzeményeket a filmekhez), aztán David Fincher találta meg magának, mint házi zeneszerzőt, a hazánkban október 2-án bemutatásra kerülő Holtodiglan már a harmadik közös munkájuk lesz. Előzőleg a Facebook-sztoriról szóló The Social Network - A közösségi háló (ezért Reznorék Oscar-díjat is kaptak) és A tetovált lány című svéd krimi amerikai változatának munkálataiban vett részt. 


A NINE INCH NAILS 1994-ES CSÚCSMŰVÉRŐL MÁRCIUSBAN 20. SZÜLETÉSNAPJÁN EMLÉKEZTÜNK MEG.

A Holtodiglan főszereplője Ben Affleck, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a saját feleségét. Hogy ez így történt, vagy sem, ő maga sem tudja, Fincherhez méltóan ködös és zavaros az egész történet. Ha az elsőként kiadott The Way He Looks At Me mutatja az irányt, akkor pedig ilyen jelzőkkel lesz illethető a soundtrack is, Reznor saját stílusához hűen ismét egy hidegen lüktető ambient világot hozott létre, furcsa hanghatásokkal, telefonrezgéssel és az elmaradhatatlan visszhangzással. A 24 számos album szeptember 30-tól lesz kapható digitális letöltés formájában, de a későbbiekben megjelenik majd dupla vinylen is. 


A Holtodiglan filmzenéjének fő témája, a The Way He Looks At Me:


tényleg minden Trent Reznor-szám ugyanúgy hangzik? E zseniális paródia szerint igen:

https://recorder.blog.hu/2014/09/23/jovo_heten_mar_hallgathatod_is_trent_reznor_uj_albumat
Jövő héten már hallgathatod is Trent Reznor új albumát!
süti beállítások módosítása