18+ Érdekel egy szemgolyó felvágása közelről? Nem? Úgyis megnézed!

2014.09.16. 11:05, subrecorder

eagulls.jpg

Idén debütált a leedsi Eagulls formáció, akik a punk egzisztenciális félelmekre alapozó ősi formáját művelik első lemezükön. Megpróbálnak megrázni, meglepni, megbotránkoztatni - készítettek hát egy videót, melyben szétvágnak és össze-vissza varrnak egy szemgolyót.

Az Eagulls zenéje valahol a Joy Division és a dán Iceage között helyezkedik el, némi korai Misfits-hatással. Már első albumuk megjelenése előtt is felhívták magukra a figyelmet, csak éppen a különböző megbotránkoztató véleménynyilvánításokkal. Honlapjukra feltettek például egy nyílt levelet, melyben azt írják a SXSW-es koncertjük után, hogy ma már nem lehet úgy punkbandát befuttatni, hogy ne legyen legalább egy női tagja a zenekarnak és hogy ez mekkora hülyeség. Az ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseik természetesen mind részei annak az imidzsnek, amit ki akarnak alakítani, de karrierjük kezdetén valahogy az egész alatt elveszett a legfontosabb: maga a zene. Pedig az Eagulls zenéje igen jó, még ha eredetiségből nem is vizsgázna jelesre.

Kicsit a videóik is ilyenek, a bemutatott képsorok olyan erőteljesek, hogy sokszor nem is lehet figyelni a zenére, mert teljesen a hatásuk alá kerül az ember, vagy éppen vinnyogva próbálja kibírni a 3 perces játékidőt, miközben azért titkon élvezi az egészet. Előbbi kategóriába tartozik a Nerve Endings rothadó disznóagyat mutató klipje (az NME tavaly az év legjobb videójának választotta), utóbbiba pedig mostani cikkünk témája, a Hollow Visions. Ebben premier plánban láthatjuk, amint előbb felvágnak, majd összefércelnek egy emberi szemgolyót. Az az olvasónk, aki egy szisszenés nélkül végig tudja nézni, meghívottunk az első pszichológiai kezelésére!

TOVÁBBI KORHATÁROS ZENÉS NÉZNIVALÓINKÉRT IDE KATTINTS!

Az Eagulls új videója, evés előtt/közben/után/soha ne nézd meg:


a Nerve Endings díjnyertes agyrohasztása:

Címkék: korhatáros eagulls
https://recorder.blog.hu/2014/09/16/18_erdekel_egy_szemgolyo_felvagasa_kozelrol_nem_ugyis_megnezed
18+ Érdekel egy szemgolyó felvágása közelről? Nem? Úgyis megnézed!
süti beállítások módosítása