Hallgass zenévé alakított teniszmeccseket!

2014.09.10. 21:20, Frontrecorder

jamesmurphy_1.jpg

Mint arról mi is hírt adtunk, az LCD Soundsystem egykori vezére és a DFA kiadó alapítója, James Murphy legutóbb a US Open teniszmeccseinek megzenésítésére adta a fejét. A bajnokság két napja véget ért, a zenévé alakított mérkőzések pedig már meghallgathatók.

Az őrült ötlet az IBM-től ered, ők kérték fel Murphy-t, hogy vegyen részt a projektben. Egy speciális algoritmus az augusztus 25. és szeptember 8. között zajló mérkőzések különböző adataihoz hangokat rendelt hozzá, melyek egyedi hangsorokat alkottak az egyes mérkőzések menetének megfelelően. Murphy tulajdonképpen ehhez, mármint a teniszmeccsek hangos leképezéseihez (melyek teljes hosszukban végighallgathatók itt) adott némi zenei körítést analóg szintetizátorokkal, persze nem írt mindegyikhez külön zenét, azt szintén a program végezte. Összesen 254 mérkőzés került megzenésítésre, ami több mint 400 órányi zenét jelent, hagyományos módon ennek előállítása Murphy-nek akár több évébe is simán beletelt volna. Így viszont már most hallgatható a 2014-es US Open; a SoundCloudra folyamatosan kerülnek fel ide a zenévé alakított meccsek - igaz, rövidítve - , jelenleg 173-nál járunk. Maga a zene egyébként a chiptune és a korai elektronikus zenei kísérletezések minimalista ötvözete. Mutatóba íme, így hangzik az első mérkőzés

A kedvenc mérkőzéseit Murphy remixelte is, ezek a többinél "zeneibbek" és és nem meglepő módon nem állnak annyira nagyon távol a DFA.s hangzásvilágtól. Ez itt a negyedik meccs remixe, a maga módján egészen funky:

Címkék: james murphy
https://recorder.blog.hu/2014/09/10/hallgass_zeneve_alakitott_teniszmeccseket
Hallgass zenévé alakított teniszmeccseket!
süti beállítások módosítása