Tényleg közeleg az új Aphex Twin-album?

2014.08.18. 19:26, Frontrecorder

aphextwinsite.jpg

Amikor áprilisban a semmiből előkerült Aphex Twin egy húsz évvel ezelőtti, soha ki nem adott albuma, akkor sejteni lehetett, hogy idén megnő az aktivitás az elektronikus zene élő legendája körül. És úgy tűnik, 2014 tényleg Richard D. James nagy visszatérésének éve lesz, bizonyos határozott jelek ugyanis arra engednek következtetni, hogy 13 év után új Aphex Twin-album van a láthatáron!

Az első lehetséges kulcs egy szó szerint égi jel volt a múlt hétvégén egy reklámléghajó képében, amelyik az Oval Space nevű kelet-londoni zenei és művészeti centrum felett lebegett, rajta egyik oldalán az Aphex Twin-logóval, a másikon pedig a 2014-es számmal. Eközben az ikonikus logó New York több pontján is feltűnt, például a Radio City Music Hallal szemben a falra stencilezve.

aphex_twin_blimp.jpg

Persze azonnal megindultak a spekulációk a váratlan jelenésekről, amelyekre a legnyilvánvalóbb - leginkább vágyott - megoldás persze az, hogy a várva-várt új Aphex Twin-album érkezésére utalnak. És lehet, hogy a végén még tényleg erről van szó? Aphex Twinnél sose lehessen tudni, mert szereti a bolondját járatni velünk, de talán a ma közzétett információkkal nem akar átverni bennünket - a születésnapján csak nem tenne ilyet! Mindenesetre, ma elindult egy honlap, rajta az Aphex Twin-logóval és egy üres album számlistával, illetve az elektronikus zene fenegyereke a Twitterén közzétett egy titokzatos url-t, amelynek doménje (.onion) a Tor hálózaton belül elérhető anonim rejtett szolgáltatásra utal, vagy egyszerűbben a cím egy láthatatlan weben elérhető oldalt takar. A Stereogumnak sikerült hozzáférnie a rejtett oldalhoz, ahol a nyitóképen látható fotó mellett ez található:

aphex-twin-3.jpg

Szóval ha ez az, aminek látszik, akkor - a 2001-es Drukqs - után SYRO címmel várható egy 12 számos album Aphex Twintől. Hasonló adattitkosítós-kódfejtős kampánnyal vezették be a Boards Of Canada tavalyi albumát, és ugye a skót duó is a Warp kiadónál van, akárcsak Aphex Twin, szóval jó eséllyel ez most nem csak kamu. Így legyen!

Címkék: aphex twin
https://recorder.blog.hu/2014/08/18/tenyleg_kozeleg_az_uj_aphex_twin-album
Tényleg közeleg az új Aphex Twin-album?
süti beállítások módosítása