Heti programajánló: augusztus 5-11.

2014.08.04. 21:46, subrecorder

die antwoord.jpg

A Sziget előtti utolsó nagy hajrát jól megnyomják a fővárosi klubok/koncerthelyszínek, így erre a hétre sok jó és változatos fellépést tudtunk összeszedni. Lesz gótpop, freakrap, hardcore punk és persze elektronika, amire táncolni lehet. 

Augusztus 5. Kedd

A zef-hívő, őrült dél-afrikai freakrap trió, a Die Antwoord fellépésének alkalmát Ninja, Yo-Landi és DJ Hi-Tek harmadik lemezének megjelenése adja, mely legalább annyira eszelős lett, mint az előző kettő. Élő előadásaik során kő kövön nem marad.

Die Antwoord

Helyszín: Budapest PARK

Kezdés: 19:00

Belépő: 3999 / 4999 Ft

Facebook esemény

2009-es első albumuk megjelenésekor ($O$) még mindenki szórakoztató, de múló őrületnek tartotta a Die Antwoordot, akik kis dózisban jó poénok, de hosszú ideig úgysem tudják fenntartani az érdeklődést maguk iránt. Aztán csak sikerült a körforgásban maradniuk, nem csak következő lemezükkel (Ten$ion), hanem botrányaikkal és eszement koncertjeikkel is. Nagy port kavart, amikor kiléptek az Interscope szárnyai alól, mert a kiadó állítólag nem nyújtott nekik elég alkotói szabadságot, így 2011 óta saját maguk főnökei a Zef Recordsnál. Ha hihetünk a triónak, akkor ráadásul az Interscope fejese ki is kezdett Yo-Landival, erről ugyanis írtak egy erre utaló skitet a Ten$ionre. Duplán megérte hát nekik az önállósodás, és az elmebetegség azóta sem hagyott alább náluk. Új albumukat (Donker Mag) hozzák nekünk a PARKba, amely az előző lemezhez képest kevésbé rave-központú, inkább ismét a szövegeken van a hangsúly. A hármas nem csak klipjeiben, hanem élő showjai során is a nonkonformizmus királya, a félelmetesség határát súroló szerelésekre és előadásra lehet számítani.


Augusztus 6. Szerda

Igazi punkünnep lesz a Dürer Kertben ezen az estén, hiszen fél évtizedes kihagyás után ismét lesz Bringin' It Back Fesztivál, külföldi és hazai underground sztárfellépőkkel. 

Bringin' It Back Festival - Deez Nuts, Brutality Will Prevail, Devil In Me, Bane

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 18:00

Belépő: 4900 Ft

Facebook esemény

Eddig kétszer került megrendezésre a Bringin' It Back, most pedig, 5 év után a Phoenix Music Hungary - a név kötelez ugye - visszahozza ezt a hardcore eseményt, amely reméljük, ezúttal hosszabb ideig lesz évente visszatérő banzáj. A kisteremben ott lesz az éppen búcsúturnéját adó és új lemezével érkező Bane, nekik ráadásul az It All Comes Down To This című műfaji alapművük is idén 15 éves, így biztosan megünnepelik ezt is jó pár dallal. A Bridge 9 Records üdvöske Expire mellett itt játszik majd a hazai New Dead Project és a Cold Reality is. A nagyteremre áttérve, itt lesz az első Bringin' It Backen is játszó portugál Devil In Me, az új frontemberrel érkező, de nyersességéből semmit sem vesztő Brutality Will Prevail, illetve a legnagyobb név, az este fő fellépője, az ausztrál Deez Nuts is. Utóbbit az I Killed The Prom Queen dobosa alapította, a hardcore-t hiphoppal vegyítő alakulat sokadszorra érkezik hozzánk. Olyan csordavokálos himnuszokat köszönhetünk nekik, mint a Band Of Brothers, vagy a remek című Unfuckwithable.


Augusztus 7. Csütörtök

Gótikus art pop. Kurta-furcsa meghatározás ez, de ennél közelebbit nehéz mondani Chelsea Wolfe zenéjére. Nem leírni, hanem meghallgatni kell, és onnantól könnyen magukba szívnak a sötét, néha drone-os hatású dalok. 

Chelsea Wolfe, Ghosts & Scolars

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

A sacramentói Wolfe első hivatalos albuma ugyan csak 2010-ben jelent meg, de a zenélést sokkal korábban kezdte, sőt, 2006-ban már el is készült egy teljes lemeze, csak az - szerinte - annyira borzalmas lett, hogy inkább kidobta az egészet a kukába. A valódi debütálás (Grime And The Glow) aztán már neki is tetszett, ahogy az azt követő Apokalypsis is, melyet a menő zeneblogok is szerettek. Ezeken az anyagokon alapozta meg Wolfe azt az egyedi, a folkot és a popot gótikus, drone-os, és doom-elemekkel gazdagító stílusát, amely végül a tavaly szeptemberben megjelent Pain Is Beautyn bontakozott ki véglegesen. Az énekesnő állítása szerint a lemez készítése során nagy hatással volt rá a skandináv black metál és ez több dalon kifejezetten hallatszik is, annak ellenére, hogy azért mégiscsak popzenéről beszélünk. A Feral Love című dalt még a mainstream siker is elérte, ez lett a Trónok Harca-sorozat negyedik évadának trailer-betétdala, ami szép nagy nyilvánosságot hozott nem csak a számnak, de magának Wolfe-nak is. Élőben atmoszférikus előadásra lehet számítani, amely egyszerre emel fel és gyűr maga alá. 


Augusztus 9. Szombat

A Monkey6-es srácok ismét összeszedik nekünk a Farbwechsel kiadó javát, és egy label night keretében reggelig nem engedik el őket a DJ pult közeléből. 

Farbwechsel Label Night

Helyszín: A38

Kezdés: 18:00

Belépő: 800 / 1000 Ft

Facebook esemény

Sokszor írtunk már a Farbwechsel kiadóról, mind programjaikat, mind kiadványaikat dicsérve. A techno legelőremutatóbb hazai közössége most másodszor gyűlik össze egy nagy össznépi éjszakázásra, ahol feltűnik majd Danada CrySaint Leidal the 2nd, a Silf, de itt lesznek az olyan nagyágyúk is, mint Norwell, Route8, vagy éppen Imre Kiss, akinek egyik trackjét nemrég Erol Alkan is beválogatta a  BBC Radio 6-nek készített mixébe. A hajón két helyszínen is orrvérzésig megy majd a 4/4, a nagyteremben és a tetőteraszon is a Farbwechsel uralja majd a pultokat, a jegy természetesen mindkét helyszínre belépést biztosít. 


Augusztus 10. Vasárnap

Utolsó mohikánként a Converge élte túl talán egyedül presztízsvesztés nélkül a 90-es évek hardcore robbanását. Ők viszont a mai napig itt vannak, és jobbak, mint valaha. 

Converge, Martyrdöd, Okkultokrati

Helyszín: A38

Kezdés: 19:45

Belépő: 3200 / 3900 Ft

Facebook esemény

24 éve, 1990-ben alakult a massachusets-i Salem-ben a Converge, és ez idő alatt nem csak az egyetemesen magas minőségű diszkográfiájukkal hívták fel magukra a figyelmet, hanem gyakorlatilag az egész tengerentúli hardcore színtér zászlóshajójává lettek. A kezdeti zúzások után a zenekar energiái nem hogy alábbhagytak, hanem csak újabb szintre léptek, a Converge-re igaz az, ami nagyon kevés punk zenekarra: hogy olyanok, mint a jó bor, ahogy érnek, úgy lesznek egyre jobbak és jobbak. Utóbbi három lemezükre mind azt mondták, mikor megjelentek, hogy az életmű megérdemelt csúcsa, ha lesz még album, akkor ezt a skálát alaposan át kell majd gondolni. Közben ráadásul Kurt Ballou gitáros a színtér egyik legaktívabb és legkeresettebb producerévé vált, csak hogy a közelmúltbeli munkáit említsük, dolgozott együtt a Kvelertakkal és a Nailsszel is. A legutóbbi Converge-anyag, az All We Love We Leave Behind az utóbbi évek messze legjobb hardcore alkotása, ha csak erről a lemezről játszanak majd a hajón dalokat, akkor is érdemes lenne elmenni. Persze ez nem így fog történni, óriási slágerparádé várható. Ha azt hitted, a Sziget előtti estén majd jól kipihened magad, hát tévedtél. Itt a helyed.


További ajánlott zenei események idénre:

 

Szeptember 13. Szombat

Gozsdu Manó Klub

Negative Approach

 

Október 1. Szerda

Akvárium Klub

Trentemøller

 

Október 6. Hétfő

MÜPA

Laurie Anderson

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

A38

St. Vincent

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 18. Szombat

A38

Tycho

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 24. Péntek

MÜPA

Elvis Costello

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 26. Szerda

Budapest Aréna

The Beach Boys

 

November 28. Péntek

A38

 

December 1. Hétfő

A38

Suicide Silence

 

December 3. Szerda

A38

Against Me!

https://recorder.blog.hu/2014/08/04/heti_programajanlo_augusztus_5
Heti programajánló: augusztus 5-11.
süti beállítások módosítása