Tíz év kihagyás után csütörtökön újra Budapesten a Converge!

2024.07.30. 08:55, FRecorder

00000converge.jpg

Ráadásul milyen társaságban! A három turné összeeresztéséből született, a metal / metalcore / hardcore spektrumot teljes egészében lefedő estén ugyanis fellép még a Toxic Holocaust, a Cancer Bats és a Take Offense is.

Az 1990-ben alakult amerikai Converge az egyike volt azoknak, akik annak idején lerakták a hardcore-t metalból átvett hatásokkal és megoldásokkal felütő metalcore alapjait, majd később, 2001-ben megcsinálták a műfaj történetének egyik legjobb lemezét, a Jane Doe-t is. Régebben rendszeresen, volt, hogy évente jártak Budapestre, megfordultak az A38, a Kultiplex és a régi Dürer Kert színpadán is, 2014 óta viszont nem koncerteztek itthon. Igaz, azóta amúgy is visszavettek kicsit a tempóból és a korábban 2-3 éves kihagyásokkal kijövő albumok után az utóbbi tíz évben egy nagylemezen és EP-n (The Dusk in Us - 2017 és Beautiful Ruin - 2018) kívül csak egy Chelsea Wolfe-fal közös albumot (Bloodmoon: I) hoztak ki 2021-ben, úgyhogy finoman szólva is időszerű volt már az újabb látogatás.

Hozzájuk hasonlóan az este többi fellépője is járt már Budapesten, az idén húszéves, klasszikus hardcore punkban utazó kanadai Cancer Bats és a thrash és hardcore közt egyensúlyozó amerikai crossover csapat, a Take Offense ráadásul 2012-ben együtt is állt már a színpadon a régi Dürerben, míg a thrash metalt a műfaj gyökereihez visszavivő amerikai Toxic Holocaust alig pár hónapja fordult meg a Barba Negrában, Abbath előzenekaraként.

Az este extra különlegessége, hogy a Converge a jelenlegi, amúgy is nagyon rövid, fesztiválokra koncentráló turnéján összesen két klubkoncertet ad, melyek közül az egyik a budapesti és ezt két másik erre kanyarodó turnéval (a Cancer Bats egyedül, a Take Offense és a Toxic Holocaust pedig közösen járja Európát) összevonva sikerült kisebbfajta fesztivállá felturbózni, ami miatt abszolút kihagyhatatlan az esemény metal, hardcore és metalcore rajongók számára is.

Converge (USA), Toxic Holocaust (USA), Cancer Bats (CAN), Take Offense (USA)
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2024. augusztus 1. (csütörtök) 18:00
Belépő: 12.500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/07/30/tiz_ev_kihagyas_utan_csutortokon_ujra_budapesten_a_converge
Tíz év kihagyás után csütörtökön újra Budapesten a Converge!
süti beállítások módosítása