Az amerikai kamionosoknál akar bevágódni az Alt-J

2014.07.08. 17:20, Frontrecorder

altj_1.jpg

A szeptember 22-én érkező második albumát előbb egy Miley Cyrus-hangmintás dallal harangozta be az Alt-J, most pedig egy olyan számot tettek közzé a This Is All Yours című anyagról, amely a legkevésbé rájuk jellemző és szerintük tetszeni fog az amerikai kamionsofőröknek. Hát normálisak ezek?

Normális, méghozzá nagyon is. Olyannyira, hogy a brit sajtó ezt a zenekar szemére is vetette, azzal együtt, hogy unalmasak, és nincs bennük semmi rock and roll. Erre Gus Unger-Hamilton, a trióvá fogyott zenekar billentyűse így reagált néhány napja a Guardian-nek adott interjúban: "Nem direkt vagyunk anti-rockzenekar. A turnékon mi is berúgunk és egy csomót ökörködünk, szóval nem a vidéki életről szóló magazinokat olvasgatunk vagy kardigánokat kötögetünk. Egyszerűen csak mi nem bőrdzsekit és napszemüveget hordunk, és ebédre nem feleseket dobálunk be." A dobos Thom Green így érvelt: "Szerintem mi igenis érdekes zenét csinálunk, és inkább ez, mint hogy a zenénk átlagos legyen és ezt hülye, figyelemfelkeltő viselkedéssel kompenzáljuk. Számomra a Portishead és a Radiohead a két legkúlabb zenekar, és ők is teljesen 'normálisok' " Az énekes-gitáros Joe Newman pedig így vélekedik a kérdésről: "Ha [tipikus rocksztár módra] én is tévéket hajigálnék ki a hotelszobákból, akkor rögtön az járna a fejemben, hogy ki fogja összetakarítani, és hogy valakinek a fejére eshet. Szóval én ilyet eleve nem csinálnék, és csak azért, mert egy zenekarban vagyok, nem is fogok."

De hogy van azért rock and roll vér a pucájukban, azt bizonyítja a Left Hand Free című új daluk, amit azután írtak, hogy az amerikai kiadójuk szerint a Hunger Of The Pine nem alkalmas rá, hogy kislemez legyen. A zenekar erre fogta magát, és megírták a legkevésbé alt-j-s, egyben a legprimkóbb számot, amire csak képesek. Míg általában minden hangjeggyel hosszasan kínlódnak, ezt a dalt húsz perc alatt összedobták egy gitárriff alapján, amit Newman a próbák során játszott poénból. A frontember szerint ezzel egy új célcsoportot érnek majd el, az amerikai kamionosokat. ha ez így lesz, akkor az amerikai kamionsofőröknek azért annyira nem rossz, a Left Hand Free egy lazán odatett grúvos Black Keys-es bluesrock numera, íme:

Címkék: alt-j
https://recorder.blog.hu/2014/07/08/az_amerikai_kamionosoknal_akar_bevagodni_az_alt-j
Az amerikai kamionosoknál akar bevágódni az Alt-J
süti beállítások módosítása