# VOLT csütörtök: szőrös sztárok

2014.07.04. 15:00, Recorder.hu

volt_letoaoki.jpg

Kissé csodálkoztunk a csontig hatolóan hideg és nedves első éjszaka után, de azért nem bántuk, hogy a VOLT Fesztivál második napjára végre megérkezett a július. A hőséghez illően immár alaposan nekivetkőzött rajongólányok kora estétől késő éjszakáig szakállas szépfiúk egész sorát szemlélhették a Telekom Nagyszínpadon. Yannis Philippakis, a Foals énekese, Jared Leto, a Thirty Seconds To Mars vezére és Steve Aoki nyilván helyet kap minden voltos élménybeszámolóban, mi viszont a nézőtéren is körülnéztünk, hátha kiszúrunk pár hazai hírességet. Szőr survey indul: kizárólag szakállas zenészekre koncentráltunk.

De először megnéztük azért a Foals koncertjét. Egyrészt van az, hogy az oxfordi zenekar közönségének létszámában 2007-es ismertté válásuk óta szinte évről évre komoly, már-már nagyságrendi ugrások tapasztalhatók. Másrészt van az, hogy - ezzel párhuzamosan - a korai számaikat övező egyértelmű zenekritikusi lelkesedés helyét mostanra sokakban az óvatos távolságtartás vette át - vagy egye fene, hívjuk inkább kíváncsiságnak, hiszen mi is azok voltunk tegnap: hogyan működik fesztiválon, élőben az elmúlt néhány évben elsajátított stadionrockos sound a kezdeti időszakra jellemző, aprólékosan kidolgozott, kiszámítottan repetitív gitártémákra és szándékoltan idegbajos énekre épülő dalokban? Jelentjük, ezzel nagy baj nem volt, ami sokkal aggasztóbb, az az, hogy közel tíz év és három album után (a szakállas) Yannis-nak és társainak még mindig nincs másfél órányi, egyértelműen és kizárólag jó számokból álló, a nem megrögzött fanokat is bemozdítani képes repertoárja. Sajnos túl sok volt az üresjárat, na - de amikor nem az volt, akkor viszont elég jól szórakoztunk.

Szakállas zenész a színpadon: Foals

volt_foalsdupla.jpg

 

Zenéről mára ennyit: a Recorder - szerencsére - nem közszolgálati médium, így nem feladata minden nagyszínpados koncertről beszámolni, a Thirty Seconds To Mars és Steve Aoki produkcióit a magunk részéről bátran letudjuk a két szakállas faszi cikkünket nyitó közös fotójával. Játsszunk inkább képrejtvényest: jutalmat ugyan nem adunk érte, de tessék csak szépen kitalálni, ki ez a két, egymástól távol eső generációkat képviselő, de egyaránt szakállt viselő hazai előadó az alábbi két, okostelefonnal lőtt prérifotón! 

Szívózó szakállas zenész: ? 

volt_kiez.jpg

 

Szemlélődő szakállas zenész: ?

volt_kiez2.jpg

Te is fotózol a VOLTon? Ne felejtsd el a legjobbakat #telekomcashtag hashtaggal feltölteni az Instagramra! A Telekom minden egyes így taggelt képedért egy cashtaget ad, ha pedig legalább három cashtaget összegyűjtesz, a cuki, de kötelességtudó hoszteszlányok a Telekom Rekreációs Pontnál menő ésvagy praktikus ajándékokra cserélik neked a vízipisztolytól a molinóból készült táskáig. Hát így állunk, hajrá!

volt_cashtaggirls_1.jpg

A #telekomcashtag kampány részletei:

volt_cashtaglist.jpg

(A cikk a Telekom támogatásával készült.)

https://recorder.blog.hu/2014/07/04/_volt_csutortok_szoros_sztarok
# VOLT csütörtök: szőrös sztárok
süti beállítások módosítása