Dalpremier! Zanzinger: Where Dreams Are Gently Set In Their Graves

2014.06.24. 14:50, rerecorder

zanzinger_kustosniki-3701_2.jpg

Zanzinger épp csak nemrégiben adta ki első albumát, a Recorderen bemutatott Demons Of Future And Pastet, de máris itt egy újabb kislemez, azaz egy vadonat új szerzemény és egy most rögzített feldolgozás a folkos dalszerző-előadótól, amelyek már az ősszel várható második lemezét harangozzák be. 

zanzinger premier 2.jpgZanzinger be is mutatta lemezét egy Recorder-rendezvényen, de már tovább is lépett, azaz inkább megállíthatatlanul írja új dalait, ahogyan az egy dalszerzőtől elvárható. Őszre ígéri második albumát, amelyhez már rögzített egy friss számot, a Where Dreams Are Gently Set In Their Gravest, valamint egy feldolgozást egy nagy folkdalszerzőtől, Townes Van Zandttől - ez utóbbinak Nothin' a címe. A Stassal rögzített új saját dal ismét azonnal magával ragadó és karakteres, a Van Zandt-tisztelgés pedig szép lett, de meséljen minderről Zanzinger: "A Where Dreams Are Gently Set In Their Graves a hazaérésről szól. Apám, anyám, városlakók és egy enigmatikus nő van benne, néhány kimerevített időpillanatban, amit majd a többi szám is kontextusba helyez a lemezen ősszel. A Nothin’-nal az a helyzet, hogy hazaértem egyik este éjfél körül és elkezdtem hallgatni Van Zandt Delta Momma Blues című lemezét és a végére érve az utolsó számot addig hallgattam, amíg hajnalodni nem kezdett. Ez volt a Nothin’. Lejátszani ezek után már csak formaság volt."


MAGYARRADAR ROVATUNKBAN MAGÁT MUTATTA BE A TEHETSÉGES DALSZERZŐ.

Zanzinger legközelebb június 27-én, Pécsen, a Nappaliban lép fel a szintén remek Upor Andrással közösen, Facebook-eseményoldal


Where Dreams Are Gently Set In Their Graves/Nothin' című kislemez itt hallható először: 


ez pedig Van Zandt előadásában a Nothin'


nyitókép: Kustos Niki

Címkék: dalpremier zanzinger
https://recorder.blog.hu/2014/06/24/dalpremier_zanzinger_where_dreams_are_gently_set_in_their_graves
Dalpremier! Zanzinger: Where Dreams Are Gently Set In Their Graves
süti beállítások módosítása